This browser does not support the video element.

Memur-Sen iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu

Hükümet ile zam görüşmelerinde sonuç alamayan Memur-Sen saat 15:00'da Ankara'da iş bırakma kararı aldı. Memur-Sen saat 17:00'da Çalışma Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yapacak.

Son Güncelleme:

Hükümetin ilk teklifi revize ederek yaptığı 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 zam teklifi de kabul etmeyen Memur-Sen bugün saat 15.00'te iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın bugün yaptığı açıklamada hakem heyetine gitme sürelerini kullanmadıklarını ve sorunun pazarlıkla çözülmesini istediklerini belirtti. Yalçın henüz hükümet tarafından bir yanıt gelmediğini söyledi.

Yalçın şunları ifade etti: “Dün gece Çalışma Bakanlığında 8 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik, buna rağmen bir ilerleme kaydedemedik. Müzakere süresinin uzatılması talebimizi de yazılı olarak Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a ilettik fakat henüz kabul ya da ret yanıtı alamadık. Bizim amacımız asla ülkenin huzurunu kaçırmak değil fakat süre daraldığı ve yeni bir teklif gelmediği için eylem yapmak zorunda kaldık.”

MEMUR-SEN NE İSTEMİŞTİ?

Memur-Sen taban aylığa seyyanen 200 lira, 2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 için yüzde 6+6 zam ve 2020 yılı için yüzde 3, 2021 yılı için yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA NE OLACAK?

Hükümet ve memur sendikalarının yürüttüğü toplu görüşmeler yaklaşık 3.2 milyon kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisini ilgilendiriyor.

Yasaya göre kamu işvereni ile yetkili konfederasyon uzlaşma sağlayamazsa hakem heyeti süreci işliyor. 21-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak başvuru sürecinden sonra karar vermek için 4 günlük bir süre kalıyor. Hakem heyeti uzlaşma olmaması durumunda 24-28 Ağustos tarihleri arasında karar vermek zorunda.

Sonraki Haber