Meme kanserine farkındalık mesajı: Hayatı sevin, kanseri yenin

Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda, çeşitli etkinliklerle dikkat çekilmeye çalışılıyor. Bunlardan biri de İstanbul Küçükçekmece'de Kansersiz Hayatlar Platformu tarafından düzenlendi. Sultan Tüven'in öncülüğünde Florya'dan Küçükçekmece'ye kadar bisiklet süren kadınlar, gökyüzüne pembe balonlar bıraktı. Platform kurucusu Filiz İsili, "Pembe balon ise bir simge. Bu balon ile içimizde bulunan negatif enerjiyi, öfkeyi, kanseri, korkuyu yükleyip sonsuzluğa gönderiyoruz" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme:

Ekim ayı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak belirlendi. Bu özel ayda, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinlikler, kampanyalar düzenleniyor. Meme sağlığı konusunda bilinci artırmak, toplumu kanser taramalarına teşvik etmek ve meme kanserinden korunma yollarını öğretmek bu farkındalığın temel amaçlarını oluşturuyor. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kanser türü. Her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanma riski taşıyor. Meme kanseri sık görülmesine karşın, bu hastalıktan erken teşhis ve tedavi ile kurtulmak mümkün olabiliyor.

 Kansersiz Hayat Platformu, meme kanserine dikkat çekmek için pedal çevirdi ve gökyüzüne pembe balonlar bıraktı.

UZMAN DOKTORLAR BİLGİ VERDİ

1-31  Ekim meme kanseri farkındalığı için etkinlik düzenleyen kurumlardan birisi de Kansersiz Hayat Platformu oldu. Yönetici Filiz İsili ve Seliz Tunael'in Küçükçekmece Tarihi Köprü'de düzenlediği etkinlikte, kadınlar farkındalık için pedal çevirdi. Sultan Tüven'in öncülüğünde Florya'dan Küçükçekmece'ye kadar bisiklet süren kadınlar, gönüllü doktorlar, kanser hastaları ve bisikletçiler hep birlikte gökyüzüne pembe balonlar bıraktı. Alanında uzman doktorlar erken teşhisin önemi hakkında bilgi verdi. 

PEMBE BALON BİZİM İÇİN BİR SİMGE

'Hayatı sevin, kanseri yenin' sloganı ile kadınlar farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Yılda iki kere düzenlemiş olduğu etkinliklerde pembe balonlar uçurarak, kansere dikkat çekmeye çalışan platform hakkında konuşan Filiz İsili, "Pembe balon ise bir simge. Bu balon ile içimizde bulunan negatif enerjiyi, öfkeyi, kanseri, korkuyu yükleyip sonsuzluğa gönderiyoruz. Bizlere pozitif enerji ve geleceğe umutla bakmak, mücadele için azimli kılıyor" açıklamasında bulundu.

Etkinlik, renkli görüntülerle son buldu.

KANSERSİZ HAYATLAR PLATFORMU HAKKINDA

Filiz İsili tarafından 2021 yılında kuruldu. Kanser tanısı almış kişilere moral ve motivasyonu amaçlayan platform gönüllü kanser hastası kadınlardan oluşmakta. Kanser hakkında toplumu bilgilendirmek, erken teşhis ve önleme yöntemlerini yaygınlaştırmak, hastalara moral ve motivasyonuna destek olmak amacıyla kuruldu. Bunun için Kansersiz Hayatlar Platformu'nda alanında uzman konuklarla ve kanser hastaları ile canlı yayınlar yaparak kanserde farkındalık yapmak, hem toplumda kansere dair ön yargıları kırmak hem de hastalara umut olmaya çalışıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Sonraki Haber