Meğer patatesi kabuğuyla yemek gerekiyormuş! Patatesin kabuğunu yiyenlerde o hastalık asla görülmüyor

Yemek kültürümüzde yeri önemli olan besinlerden biri patatestir. Ancak yemeklerde kullanılan patateslerin kabukları çoğu zaman soyularak çöpe atılır. Patates kabuklarının bu faydasını öğrendiğinizde patates kabuklarını bir daha çöpe atmayacaksınız.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültüründe yeri önemli gıdalardan biri olan patates hem lezzetli hem faydalı bir gıdadır. Patatesin tüketimi içerdiği sağlıklı bileşenler ile sağlıklı yaşamı destekler. Lezzetli bir gıda oluşuyla sıklıkla tüketilen patatesin kendisi gibi kabuğu da bir takım faydalar sunmaktadır. 

Çoğu zaman patatesi soyarak kabuklarını çöpe atarız ancak patates kabukları bilinenden çok daha faydalıdır. Patates kabuklarının çöpe atılması yerine kullanılması sağlık açısından benzersiz faydalar sunar. Patatesleri soyarak tüketmek yerine kabuğu ile birlikte tükettiğinizde sağladığı faydalar şu şekilde karşımıza çıkıyor: