MEB il dışı tayin sonuçları açıklandı! İşte MEB iller arası sonuç sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu öğretmenlerin il içi, iller arası yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz tarihleri arasında tamamlanmıştı. Öğretmen iller arası tayin sonuçları MEB açıklamasıyla netlik kazandı. Peki, MEB Öğretmen il dışı tayin sonuçları nasıl sorgulanır? İşte il dışı atama sonuçları.

Son Güncelleme:

İl dışı atama ve tayin sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Öğretmenlerin İl Dışı Atama Sonuçları ile yer değiştirme durumları yapılan açıklamayla netlik kazanacak. Öğretmenler MEBBİS kullanıcı adı ya da e-Devlet üzerinden iller arası tayin sonuçlarını öğrenebilecekler. Peki, MEB Öğretmen il dışı tayin sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

ÖĞRETMEN İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI

Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları 18 Temmuz Çarşamba günü MEB resmi sitesinden yayımlanacak. 2024 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Sonuçları MEBBİS ve e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 16 Temmuz 2024 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

"12 İl Kapsamında Yapılacak Başvurular” bölümü doğrultusunda yapılan başvurularda atama işlemi, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

ATAMA SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Sonraki Haber