Manavgat'taki yangında hayatlarını kaybettiler! Kapıya bırakılan not yürek burktu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında kayıp olarak aranan çiftçin cesetleri evlerinden 500 metre uzaklıkta bulundu. Çiftin evlerinin kapısına arkadaşları tarafından bırakılan not yürekleri burktu

Son Güncelleme:

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Çarşamba günü çıkan orman yangını devam ediyor. Çıkan yangında yanarak küle dönen Kalemler Mahallesi’nde kayıp olarak aranan Fahri Yiğit Okur (60) ve Alman uyruklu eşi Andire Yiğit Okur'un (58) öğle saatlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede çiftin evlerinin yanmaya başlamasının ardından kaçarken alevlere yakalandığı değerlendiriliyor.

Öte yandan, çiftin evinde yapılan incelemede kapıda yazılı olan not dikkatlerden kaçmadı. Notta çiftin arkadaşları tarafından yazılan, "Fahri bizimle irtibat kur. Herkes sizi merak ediyor" sözleri adeta yürekleri burktu.

KÖPEKLERİ BİR AN OLSUN KAPIDAN AYRILMADI

Ayrıca, çiftin köpeklerinin bir an olsun kapıdan ayrılmaması da dikkatlerden kaçmadı. Köpekle, yangın dolayısıyla mahallede görevli olan bir kişi ilgilenirken, ekipler tarafından alınmak istenilen köpek, gitmek istemeyince yanan ormanlık alana kaçtı.

Çiftin cenazeleri ise yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği ekipleri, yaralı yavru köpeğin, çiftin evinin önünde beklediği ihbarı üzerine harekete geçti. Yangında yaralandığı belirlenen köpeğe mama ve su veren ekipler, hayvanı veteriner hekime götürecek.

Dernek üyesi Ece Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, köpeği yaralı halde bulduklarını ve sahip çıktıklarını söyledi. Hayvanın karnını doyurduklarını anlatan Kocaoğlu, "Yaralı köpek evin önünde bekliyormuş. Patileri yanmış. Veterinerde tedavisini yaptıracağız. Yakınları sahip çıkmazsa İstanbul'daki çiftliğimize götüreceğiz." dedi.

YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 Temmuz'dan bugüne değin çıkan 125 yangının 117'sinin tamamen söndürüldüğünü ya da kontrol altına alındığını bildirdi. Pakdemirli, "28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı. Şu anda devam eden 8 yangımız var. Devam eden yangınlarımız Antalya'yı biliyorsunuz, Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarımız devam ediyor. Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınları devam ediyor. Yeni gelen bilgiye göre Seydikemer yangını soğutma çalışmaları başladı. Gün içinde Menteşe'de çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Tunceli Hozatlı'da bir yangın şu anda devam ediyor. Bugün itibarıyla Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarını kontrol altına aldık." diye konuştu. 

Kaynak: İHA

Sonraki Haber