Malatya'da 5.2'lik deprem

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremde olumsuz bir durum yaşanmadığı bildirildi.

Son Güncelleme:

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan veriye göre, saat 16.04'te gerçekleşen sarsıntı yerin 13.93 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depremde olumsuz bir durumun yaşanmadığını bildirdi.

"BİZE GELEN BİLGİLERE GÖRE CAN VE MAL KAYBI YOK"

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "5.2 büyüklüğünde bir deprem AFAD'ın verilerine göre. Merkez Battalgazi'de oldu. Biz depremde dışarıdaydık, dışarıda da hissettik. İlgili birimlerden aldığımız bilgiler herhangi bir yıkımın, can kaybının olmadığı yönünde. Can ve mal kaybının olmadığını ifade etmek istiyorum" dedi.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

"OLUMSUZ ÇAĞRI ALINMADI"

Depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Koca, "16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında. Geçmiş olsun Malatya." ifadelerini kullandı.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN MALATYA'DAKİ PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİNE SAHAYA ÇIKMA TALİMATI

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri vatandaşlara psikolojik ilk yardım vermek üzere görevlendirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Battalgazi'de saat 16.04'te 5,2 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.

Depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kentteki bakanlığa bağlı psikososyal destek ekiplerinin sahaya çıkması için talimat verdi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yoğun faaliyet gösteren ekipler, vatandaşlara psikolojik ilk yardım vermek üzere görevlendirildi.

Sonraki Haber