Makineden kırışık çıkan kıyafetlere son! Kurutma makinenize bunu eklediğinizde ütüye bile gerek kalmayacak


Kıyafetlerimizi yıkarken makinede kullanabileceğimiz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Bu doğal yöntemlerin kullanılması kıyafetlerin çok daha hızı ve kolay ve bir şekilde temizlenmesine yardımcı olan bu doğal yöntem buz küpleridir. Çamaşır kurutma makinesinde buz küplerinin kullanılması kıyafetlerin yıkama ve kurulama esnasında kırışmasının önüne geçmeye yardımcıdır.

Bu küplerinin kullanımı normal şartlarda kırışıklık giderici etkisi olmayan kurutma makinelerinde düzleştirici etki sağlıyor. Kurutma makinelerinde kurutulan kıyafetler makineden normalde kırışmış halde çıkar. Ancak kurutma makinesine buz küpleri koyduğunuzda bu süreçte kıyafetin kırışmasını önlemiş oluyorsunuz. Kırışıklık olmadan kuruyan kıyafetlerde ütüye gerek bile kalmıyor.


Buz küplerinin kurutma makinesinde kullanılması buzun erimesi ile ortaya çıkan soğuk havanın kumaş liflerini gevşetmesini sağla. Bu da kıyafetlerin kırışmasın engeller. Ancak bu uygulamayı her kumaş türünde kullanmak olumlu sonuç vermez. Hassas kumaşlarda ters etki oluşabilir.