Maaşın geç yatması haklı fesih gerekçesi mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi çalışma hayatını çok yakından ilgilendiren bir karar verdi. Maaşının 20 günden fazla gecikmesi nedeniyle istifa eden işçinin, haklı fesih davasında çalışan lehine karar verdi. Maaşın geç yatırılması nedeni ile istifa eden çalışan kıdem tazminatı alabilecek.

Son Güncelleme:

Çalışanın maaşının 20 gün geç yatırılması, haklı fesih sayıldı. Yargıtay, çalışma hayatına yönelik kritik bir karar vermiş oldu.

Ankara'daki bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışan bir kişi, 2019 yılında çalıştığı şirketle mahkemelik oldu. Bir aylık maaşındaki 20 günlük gecikmeyi gerekçe gösteren çalışan, iş akdini haklı fesih ile sonlandırdı.

Kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ve fazla çalışma ücreti alacaklarının faiziyle ödenmesi için iş yerine dava açtı. Davalı şirket, maaşın yalnızca bir kereye mahsus olarak gecikmiş olması nedeniyle karara itiraz etti. İlk derece mahkeme ve bölge idare mahkemesi, çalışanın lehine karar verince dosya Yargıtay 9. dairesinin masasına gitti.

Temyiz incelemesi sonucunda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin ücretinin bir kereye mahsus dahi olsa gecikmesinin, işçi açısından haklı fesih sebebi sayılacağına hükmederek kararı onadı. Çalışanın kıdem tazminatının ödenmesine hükmedildi. Karar, çalışma hayatı için emsal niteliği taşımaktadır.

HÜRJET'in ikinci prototipi yeni boyasıyla gökyüzünde Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi açıldı Malatya'da “torbacı” operasyonu: 6 tutuklama Çubuk'ta üniversite öğrencileri için kermes Otobüs su ile doldu, yolcular koltuğa çıktı İstanbul'da trafik durma noktasına geldi! Haber Global ekibi yoğunluğun yaşandığı noktada