Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son Güncelleme:

Düzenlemeyle lokanta kafe gibi işletmelerin kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içeceklerle dışarıdan temin ederek sattıkları ürünler için KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı.

Bu oran alkollü içeceklerden ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Bu işletmelerin telefonla veya internet üzerinden siparişle, ya da gel-al yöntemiyle yaptıkları satışlarda aynı kapsamda değerlendirilecek. Yiyecek ve içecek hizmetleri üzerine ruhsatı olmamasına rağmen yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde yapılan satışlarda düzenleme kapsamında olacak.
Tebliğ 1 mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek.

Zeytinyağı diye halkı kandırıyorlar: Etikette algı oyunları Ev fiyatları düştü, kiralar arttı: Satamayan kiraya veriyor Sağlık Bakanlığı harekete geçti: Randevu sorununa yapay zekalı çözüm 70 milyonda bir görülen hastalığa yakalandı, damardan aldığı besinle hayata tutunuyor Depremzede çocuklara eğitim desteği: Gönüllüler yalnız bırakmıyor Kırşehir'de şehitlere vefa: Hatıraları adlarına yaptırılan ağaçta yaşayacak