Lise adaylarına yeni hizmet: 17 Temmuz'a kadar sürdürecekler

Sınav heyecanını atlatan öğrenciler için tercih telaşı sürüyor. Aldıkları puan doğrultusunda öğrencilerin en doğru tercihi yapması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. 81 ildeki okullarda “tercih danışmanlığı” hizmeti başlattı.

Son Güncelleme:

Zorlu hazırlık sürecinin ardından lise sınavlarından çıkan öğrencilerin şimdi de tercih heyecanı başladı. 1 milyonu aşkın öğrenci için takvim işlerken, Milli Eğitim Bakanlığı okullarda "tercih danışmanlığı" hizmetini başlattı. Girilen sınavdan sonra tercih maratonu heyecanı da başladı tercih yapacak öğrenciler okullardaki rehber öğretmenlerden danışmanlık hizmeti alıyor.

Görevlendirilen öğretmenler öğrenci analizlerini de yapıp adaylara okul tercihlerinde yardımcı oluyor. Öğrencilerin uygulamaya ilgisi yoğun. Danışmanlık hizmetinden sadece adayların yanı sıra, çocukları ilk defa sınava giren veliler de yararlanıyor. Danışmanlık hizmeti 81 ilde tercihin son gününe kadar devam edecek.

Sivas’ta korkutan yangın Uzungöl'de Cristiano Ronaldo sürprizi! 29 gündür entübe durumda: 2 yaşındaki Sıla bebeğin durumu kritik Laf atma tartışması kavgaya dönüştü! Suyu azaldığı için alarm veriyor! Ulaş Gölü'nde artan kuş hareketliliği Vicdansız hırsız! SMA hastası bebeğin kumbarasını çaldı