Limonların bozulmasını aylarca engelleyen yöntem! Bir yıl sonra bile taze limon yemek isteyenler denemeye koşsun

Kış aylarının favori meyvelerinden olan C vitamini deposu limonlar sağlıklı yapıları ile pek çok yemekte kullandığımız ürünlerdir. Çorbalardan salatalara ve hatta içeceklere kadar eklediğimiz limonları saklarken ise bozulmamasına dikkat etmek gerekiyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Limon c vitamini açısından en önemli kaynaklardan biridir. Yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının büyü kısmını karşılamaya yardımcı olan limon içerdiği sağlıklı bileşenler ile bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesini sağlar. 

Aynı zamanda sindirim sağlığını da olumlu etkileyen limonu saklarken ise bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Daha sonra kullanmak üzere saklayacağınız limonlar taze yapılarını kısa sürede kaybedebilir. Yanlış limon saklama yöntemleri limonun kısa sürede küflenmesine neden olur. 

Limonun sağlıklı yapısını uzun süre korumak için doğru limon saklamanın püf noktalarını öğrenmek gerek. Pratik bilgiler içerisinde limon saklamanın püf noktası lan bu doğal yöntemle aylarca limonları taze tutabilirsiniz. İşte taze limon saklamanın püf noktası: