Lezzeti pişirme yönteminden geliyor! Sivas'ta kış sofralarının vazgeçilmezi; kelle

“Kelleyi yedikten sonra akşama kadar tok kalırsın”

Kelleyi yiyen insanın akşama kadar tok kaldığını söyleyen Cevdet Kaya, “ Kelle Sivas'ımızın kahvaltılarda olmazsa olmazlarından birisi. Ben 200 lira çorbaya verene kadar 300 liraya kelle yemeyi tercih ederim. Çorba da doyurucu ancak kelle tadı ve lezzeti ile bence daha güzel. Kelleyi yedikten sonra akşama kadar tok kalırsın” diye konuştu.

“Çorba karın doyurmaz, kelle daha doyurucudur”

Kelle almaya gelen Hasan Eper, ”Geçenlerde bir tane kesilmiş kelle almak için kasaba gittim. Kasapta pişmemiş kelle 230 lira. 300 lirada pişmiş kelle için normal bir fiyat. Ben kelle yemeyi tercih ederim çorba karın doyurmaz, kelle daha doyurucudur” şeklinde konuştu.