Leblebi helvası tarifi! Leblebi helvası malzemeleri nelerdir? Leblebi helvası nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabında yer alan leblebi helvası tarifi, Atina’nın gündeminde. Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e ikram edilen leblebi helvası tarifi aramaları hız kazandı. Peki, leblebi helvası nasıl yapılır?

Son Güncelleme:

Leblebi helvası tarifi, gündemdeki gelişmelerle birlikte merak konusu olmuş durumda. Yunan Başbakanı Miçotakis’e İstanbul’daki yemekte ikram edilen leblebi helvası, Atina’da, iki ülke arasında yaşanan gergin havanın yumuşamasını hedefleyen yeni dönemin adeta sembolü olarak ifade ediliyor. Hatta Yunan Şef Akis Petrecikis, Emine Erdoğan’ın kitabında da yer alan tarifi ile birlikte televizyonda leblebi helvası pişirecek. Aynı programda Miçotakis’in annesi Marika’nın yemek kitabından ‘süt böreği’ de yer alacak. İşte Leblebi helvasının o leziz tarifi...

LEBLEBİ HELVASININ TARİFİ

Leblebi helvası tarifi malzemeleri şu şekilde:

- 1 su bardağı leblebi tozu

- 300 mililitre sıcak süt (1,5 su bardağı)

- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

- 3 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı

LEBLEBİ HELVASI YAPILIŞI

Leblebi helvası nasıl yapılır? sorusunu sizler için şu şekilde maddeli bir şekilde yanıtladık:

- Leblebi tozu kullanmayacaksanız leblebileri robottan çekerek un haline getirin.

- Tereyağını tencereye alıp eritin. Sonrasında leblebi tozunu ekleyin ve iyice kavurun.

- Sütü ve şekeri ekleyin, aralıksız karıştırarak kıvam aldırın.

- Kıvam alan helvayı 5 dakika dinlendirin, servis tabağına alıp arzuya göre süsleyin. Afiyet olsun.

Sonraki Haber