Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza: 10 ölü, 61 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Kaza sonrası İstanbul yönünde duran trafik çalışmaların ardından yeniden açıldı. Bakan Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. 6 sürücü gözaltına alındı.

Son Güncelleme:

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul yönü Taşkısığı mevkisinde, Giresun'daki cenaze töreninden dönenleri taşıyan otobüsün de aralarında olduğu 3 otobüs ve 1 tırın bulunduğu 7 araç, henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır 61 kişi de yaralandı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi. 

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Ekipler, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırmak için çalışma yürüttü. Trafik akışı, Anadolu Otoyolu'na yönlendirildi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Ankara istikametinde ise ulaşım normal seyrinde ilerledi.

Ulaşıma kapanan otoyolun İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından yeniden araç trafiğine açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse bölgeye gelerek inceleme yaptı.

ÖLENLERDEN 9'UNUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Hayatını kaybeden 10 kişiden 9'unun kimlikleri tespit edildi. Kazada Ekiplerin yaptığı kontrolde, Nihal Yıldız (53), Adem Akyol (58), Alperen Ayhan (16), Kenan Cin (46), Ergin Çınar (57), Erdoğan Mandal (42), Satılmış Furkan Öztürk (25), Sedat Değirmenci (53) ve Hüseyin Kamil Yıldız'ın (31) hayatını kaybettiği belirlendi.

6 SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, kazaya karışan 3 otobüs ve 1 tırın da bulunduğu 7 aracın sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildi.

Sürücülerden 6'sı gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü hakkında ise tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacak.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir." açıklamasında bulundu.

3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Tunç, kazayla ilgili başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Tunç, "Aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA: YOĞUN SİS DURUMU DEVAM ETMEKTEDİR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kazayla ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Adapazarı’nda yaşanan trafik kazası içimizi yaktı. Bu sabah Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul istikametinde meydana gelen ve 3’ü otobüs olmak üzere 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 59 kişi ise yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yol açma çalışmaları devam etmektedir. Yoğun sis durumu devam etmektedir." dedi.

VALİ KARADENİZ'DEN AÇIKLAMA

Feci kazayla ilgili açıklama yapan, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "Kazanın küçük aracın tıra çarpması sonucu başladığı tahmin ediliyor. Vefat edenlerin bir kısmının araçlardan inen yayalara arkadan gelen araçların çarpması sonucu olduğu tahmin ediliyor. Olay yeri ekiplerinin çalışmaları devam ediyor." dedi.

Sonraki Haber