Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir ilk! "Ada Yerlisi" adıyla tescil edildi

KKTC TAE Müdürü Cem Karaca, ülkede ilk kez bir zeytin türünün "Ada Yerlisi" adıyla tescillendiğini belirterek "Yüksek verim ve özelliklere sahip zeytin türünü 10 yıllık bir çalışma sonucunda Türkiye'de tescil ettirdik" dedi.

Son Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarımsal Araştırma Enstitüsü (TAE) Müdürü Karaca, KKTC'nin zeytin üretiminin ve kalitesinin artırılması, marka değerinin yükseltilmesiyle ilgili çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yüzyıllardır Kıbrıs'ın iklimsel ve coğrafi şartlarına uyum sağlayan zeytin türünün Türkiye'de tescil edilmesi için yürüttükleri çalışmaların mükafatını aldıklarını söyleyen Karaca, KKTC'nin ilk yerli zeytinin tescil edilmesinin, markalaşma ve pazarlama açısından üreticiye avantaj sağlayacağını kaydetti.

Arabaya giren yılanı ustaca çıkardı, görenler şaştı kaldı HÜRJET ve SOLOTÜRK'ten Samsun semalarında 19 Mayıs gösterisi Ordu'da 19 Mayıs coşkusu: Şehrin her köşesi bayramı yaşadı Türkiye'nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotundan gençlere özel gösteri uçuşu "Mein Schiff 6" kruvaziyeri ile Bodrum'a 2 bin 571 yolcu Yücel Arzen'den 19 Mayıs marşı