Kurum'dan sosyal konut müjdesi: "200 bin konut teslim edilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin konuştu. Yıl sonuna kadar teslim edilen bina sayısını 200 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kurum, "Ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Burada da afetzede kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.

Son Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesindeki inşa çalışmalarına ilişkin son durumu paylaştı. Yıl sonuna kadar teslim edilen bina sayısının 200 bine ulaşacağını söyledi. Kurum, "Yıl sonuna kadar teslim edilen yapı sayısını 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2025 sonuna kadar 11 ilde evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimiz kalmasın istiyoruz. Bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Burada da afetzede kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.

SOSYAL KONUT PROJESİ GELİYOR

Bakan Kurum'un bir de müjdesi vardı. Deprem nedeniyle ötelenen sosyal konut projesinin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini söyledi. Ertelenen projelerin 2025 yılında hayata geçirileceğini aktaran Kurum, "Daha önce açıkladığımız 50 bin, 100 bin, 250 bin adetlik sosyal konut projeleri vardı. Deprem bölgesi sebebiyle ötelemek zorunda kaldığımız konutların tüm ihalelerini de 2025 yılının 6. ayına kadar gerçekleştireceğiz. Bunlara müteakip de yeni sosyal konut projesini yakında milletimize müjdeleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"BÜYÜKŞEHİR İZMİR'DE SORUMLULUK ALMIYOR"

Dönem dönem gündeme gelen İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe ilişkin de konuştu Murat Kurum. Bir eylem planı oluşturduklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk almaktan kaçtığını belirten Bakan Kurum, ""İzmir'de 'Bir proje ortaya koyalım, körfezi temizleyelim' dedik. Kendisi de 'Biz varız' dedi. Sonra eylem planını şerhli imzaladı. 'Sorumluluk bende değil' şeklinde bir madde de yazmış. Yerel yönetim sizseniz, elbette arıtma tesisini, dere ıslahını siz yapacaksınız. Orada her gün tonlarca çamuru denize basmayacaksınız" değerlendirmesini yaptı.

Cadde üzerinde drift kamerada Hava Kuvvetleri'nden Akdeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu Beylikdüzü’nde kapatılan hastanenin çalışanlarına tepki İki grup arasında tekmeli yumruklu kavga: O anlar kamerada Alkollü sürücü kazaya neden oldu! Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti Facianın kapısından dönüldü! Havai fişek patlatmak isterken...