Kurban Bayramı gelirken mutlaka hatırlamak gerek! Kurban etini sağlıklı şekilde saklamak için buna dikkat edin

Galerinin tamamı için tıklayınız

Kurbanlık etlerin saklanması konusunda ilk dikkat edilmesi gereken durum etin kesildikten hemen sonra dolaba konulmaması gerektiğidir. Kurban eti kesilir kesilmez dolaba koyulduğunda yapısında bakterilerin üreyeceğini unutmamak gerek. 

Kurban etinin buzdolabına konulmadan önce birkaç saat dinlendirilmesi gerekiyor. Hatta eğer bu imkan varsa eti tam 1 gün boyunca güneş aşmayan serin ve kuru bir ortamda beklettikten sonra dolaba koymanız en sağlıklısı olacaktır. 

Kurban eti buzdolabında toplamda 5-6 gün kadar tazeliğini koruyabiliyorken daha uzun süre saklamak için ise buzlukta muhafaza etmek gerekiyor. Kurban etini buzluğa koymadan önce ise 24 saat kadar dinlendirmek gerekiyor.