Koronavirüsü duyan maske için Google'a koştu!

Dün gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki ilk vakayı resmen açıklamasının ardından Google'da koronavirüs maskesi aramaları zirve yaptı. Sanal marketlerde maske stoğu tükenirken fiyatlar astoronomik seviyelere ulaştı

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yarısı ani bir kararla basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'de görülen ilk koronavirüs vakasını açıkladı. Virüsü Avrupa'dan almış bir erkek hastanın koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığını açıklayan Koca, kişinin genel durumunun iyi ve karantinada olduğunu söyledi. Kişinin erken tanıyla kontrol atlına alındığını söyleyen Koca, kontrol atlındaki bir kişinin tüm toplum için tehdit oluşturmadığını söylese de Bakan'ın ağzından bu sözlerin döküldüğü dakikalarda sanal alemde tam bir çılgınlık çoktan alıp yürümüştü bile.

NÖBETÇİ ECZANELERE HÜCUM, SANAL MARKETLERDE TALAN

Nöbetçi eczanelerin kapılarında gece yarısı kuyruklar oluşurken özellikle kişisel hijyen malzemeleri ve en çok da koronavirüs maskesi alanlar dikkat çekti. Eczanelerin birçoğunda maske stokları tükenirken, Google'da Bakan'ın açıklamalarıyla aynı dakikalarda "koronavirüs maskesi" aramaları en yüksek seviyeye çıktı. Sıradan bir günden yapılan arama hacminin 16 katını aşan "koronavirüs maskesi" aramaları sonucunda gece Bakan'ın açıklaması sırasında uykuda olanları sabah haberdar olduklarında sürpriz bekliyordu. Sanal marketlerde özellikle N95 ve M3 tipi maskelerin stokları neredeyse tamamen tükenmiş, olanlarda ise fiyatları astronomik seviyelere yükselmişti.

Sonraki Haber