Koronavirüs hangi ilde görüldü? Kayseri'den açıklama var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de koronavirüsle ilgili ilk vakanın görüldüğü açıkalamsından soru herkesin aklındaki soru: Koronavirüs hangi şehirde?

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı Türkiye topraklarındaki ilk koronavirüs vakasını açıkladı. Erkek bir hastanın ailesiyle birlikte karantinaya alındığını açıklayan Koca'ya basın mensuplarının sorduğu, 'Koronavirüs hangi ilde" sorusuna Bakan Koca, "İl ismi vererek bir ilimizi hedef göstermek istemiyorum" yanıtını verdi. Fakat elbette Türkiye'nin 81 ilinde herkesin aklında aynı soru. Acaba koroavirüs yaşadığım şehre mi geldi?

Bu konuyla ilgili en büyük spekülasyıon Kayseri ile ilgili yapıldı. Sosyal medyada Kayseri'de çekilmiş bir görüntünün paylaşılması üzerine Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, bazı televizyon kanallarındaki Kovid-19 haberlerinde, Kayseri plakalı bir ambulansın görüntülerinin yer aldığını belirterek üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, televizyon kanallarındaki görüntü ile "Kayseri'de koronavirüs var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti, şunları kaydetti:

"Havaalanında, yurt dışından gelen hastalarımız ön hekimlerimizin muayenesinden geçirilmektedir. Riskli olacağı düşünülenler yine mahallinde enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip muayene edilmektedir. Şüpheli vaka olarak belirlenenler 112 ambulansımız ile referans hastanemize korunmalı bir şekilde taşınmaktadır. Sonuçları da Bakanlığımız paylaşmaktadır. Bu görüntü geçen hafta çekilmiştir. Kayseri'de henüz tespit edilmiş vaka yoktur."

Böylece ilk koronavirüs vakasının Kayseri'de olduğu iddiası net bir dille yalanlandı.

Bunun dışında sosyal medyada tamamen manipülatif iddialar dile getirilmeye devam ediliyor. Kiminde İstanbul, kiminde ise Ankara ilinin isimleri telaffuz ediliyor. Fakat resmi olarak vakanın görüldüğü şehir hakkında net bir açıklama henüz yok.     

Sonraki Haber