Koronavirüs günlerinde çadır eczane dönemi

Türkiye'nin dört bir tarafında koronavirüs salgınına karşı önlemler alınırken hastanelerle birlikte ilk derece riskli alanlardan kabul edilen eczaneler hem müşterilerinin hem de kendi sağlıkları için ilginç önlemlere başvuruyor - HABER GLOBAL ANA HABER

Son Güncelleme:

Uzmanlar tarafından hastaneler birinci derecede kornavirüs riski taşıyan alanlar olarak belirlenmişti. Bir diğer risk taşıyan bölgeler olarak işaret edilen eczaneler ise kendi önlemlerini aldı. İşte koronavirüs günlerinde karşınıza her an çıkabilecek çadır eczaneler...

KORONAVİRÜSGEÇİRMEZ ÇADIR ECZANELER DÖNEMİ

Haber Global Ana Haber'de yayınlanan Aytaç Kurnaz'ın özel haberine göre bu eczanelere  üç kişi girmek yasak. Mesafeyi korumak için içeriyi bölen uzun muşambalar kullanılıyor. Para alışverişleri ise muşambalarda açılmış deliklerden yapılabiliyor.

Fatih'te bir eczanede çekilen görüntülerde eczane çalışanları koruyucu kıyafetlerle çalışıyor. Eczaneye gelenlerden tahsil edilen kağıt paralar bile dezenfekte ediliyor.

Eczane yetkilisi Umut Çaycı, "En azından yakın temastan koruyor. Hem insanlar için hem de bizler için daha iyi. Halkımız hala kendini korumuyor. Bu kurdeleyi geçmeye çalışıyor. Kurdeleyi çektiğimiz halde parayı tezgahın üzerine koymaya çalışıyor. Sonuçta elle geçen bir virüs olduğu için tezgahta da kalabiliyor" diyor.

Eczanenin içine girildiğinde beklemek için konulmuş koltuklarda da "Sağlığın için yan yana oturma" yazıyor.

Fakat elbette görüş alanını kısıtlayan muşamba bu defa da hırsızlık riskini akıllara getiriyor. Fakat eczacı bunun da önlemini düşünmüş: "Bunu öncesinde düşündük. Zaten güvenlik kameraları var. Muşambada iki tane delik açtık. Bunların yardımıyla görmeye çalışıyoruz. Gelenlerin nereye yöneldiğini muşambanın arkasından da görebiliyoruz".


ANA HABERE SORU SORMAK İÇİN NE YAPMAK GEREK?

Gündeme ilişkin en çarpıcı haberlerin yer aldığı ve uzmanların en merak edilen soruları yanıtladığı Erhan Ertürk'le Haber Global Ana Haber, her akşam saat 19:00-20:00 arasında yayınlanıyor.

Ana Haber'le sorularıyla etkileşime geçmek isteyenler Haber Global iOS ve Android uygulamalarını indirerek, uygulamada Ana Haber saatinde açılan soru sor butonuyla merak ettiklerini uzmanlara sorulması için iletebiliyor.

Uygulama indirme linkleri:

iPhone ve iPad'ler için;

https://apps.apple.com/us/app/haber-global/id1477088060

Andrid telefonlar için;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haberglobal.haber&hl=en_US

Sonraki Haber