Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner'den varyantlarla ilgili uyarı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner, aşılamanın önemine dikkat çekerek, "Aşılanmazsak salgın varyantlarla devam eder" uyarısında bulundu.

Son Güncelleme:

Koronavirüs salgınında vaka sayıları geçen aylara göre gerilerken, ortaya çıkan yeni varyantlarla birlikte bu durumun tersine hızla dönebileceği uyarıları yapılıyor. 

Varyantlarla ilgili olarak özellikle aşı olmayanlara karşı uzmanlardan uyarılar geliyor. 

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner "(Kovid-19'un Delta ve Delta Plus varyantları) Koronavirüs çoğalacak alan, insan bulduğu için mutasyona uğruyor. Bu sebeple salgınla mücadelede yapmamız gereken kişisel sorumluluklar var. Bunlardan biri aşı olmak diğeri de maske kullanımı ve kişiler arası mesafe kuralına uymaya devam etmek" dedi. 

"AŞI OLMAZSA SALGIN VARYANTLARLA DEVAM EDER"

Güner, şöyle devam etti:

"Eğer bunları yapmazsak salgın, bu tip varyantlarla devam edecek bir süreç şeklinde karşımıza çıkabilir."

Varyantlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Güner, "Delta Plus'ın bulaşıcılık oranlarının belirlenmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bununla ilgili henüz net bir veri elde edilmiş değil fakat yayınlanmış bazı verilere baktığımızda, bulaş hızı ve hastaneye yatış oranları bir miktar daha fazla olacak gibi duruyor" dedi. 

Kaynak: AA

Sonraki Haber