Korku dolu anlar: Trabzon Bursa seferini yapan uçağın iniş takımları açılmadı, acil koduyla iniş yaptı!

Trabzon Bursa seferini yapan yolcu uçağında Yenişehir Havalimanı'na alçalmak üzereyken iniş takımları açılmadı. O anlarda yolcular büyük panik ve korku yaşadı.

Son Güncelleme:

Trabzon'dan 10.55 de havalanan Boeing 737 modeli yaşlı uçak, 12.30 civarında Bursa Yenişehir Havalimanına inmek için alçalmaya başladı. Ancak teknik bir arıza sebebiyle uçağın iniş takımları açılmadı.

Bursa'da pistin 3 metre yakınına kadar alçaldığını belirten yolcular, tekerlekler çıkmadığı için pilotun pisti son anda güçlükle pas geçtiğini söylediler. Uçak ardından, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı yönelen uçak alçaktan uçuş ile İstanbul Havalimanı'na geçti.

İtfaiye ve ilk yardım ekiplerinin ambülansları dizdiği piste acil kodu ile bir iniş denemesi daha gerçekleştiren A Jet uçağı bunda da iniş takımları açmayınca tekrar tam yol ile büyük bir hızla havalandı.

İki pas denemesi ile yürekleri ağızlarına gelen yolcular, aşağıda çok sayıda ambülansı görünce gövde üzerine inişe hazırlık yapılacağını anladılar. Yolcular büyük bir panik yaşarken, uçak saat 13.17'de ikinci denemede İstanbul Havalimanı'na tekerlekler açılarak indi.

Yolcular hızlıca uçaktan tahliye edildi. Havalimanın içine alınan yolcular, panik atak geçirdiklerini; söylediler. Birçoğu ölümden döndüklerini belirterek bir an önce Bursa'ya gitmek istediklerini söyledi. Yolcular otobüslerle Bursa'ya gönderildi.

"ELİMİZ AYAĞIMIZ TİTREDİ, ÇOK KORKTUK"

Bursa Yenişehir Havalimanı'na ulaşmak için saat 10. 55'te hareket ettiklerini ifade eden Mustafa Yavuz, isimli yolcu ise "Yenişehir'e yaklaştığımız anda iniş takımlarının açılıp açılmadığını pek anlayamadık o sesi duyamadık. Pilotlar, birden bire motora gaz verdi ve o anda korktum çünkü normal bir şey olmadığını anladım. Denemelerin ardından buraya yöneldik ve sorunsuz ve sarsıntısız bir şekilde buraya indik. Hepimize bence çok geçmiş olsun. Bundan sonra ivedilikle Bursa'ya gitmek istiyoruz. Burada biraz bekletiliyoruz. Yiyecek içecek dahi bir şey vermediler. Elimiz ayağımız titriyor çünkü korktuk" ifadelerini kullandı.

"BİLGİ VERİLMEDİ, GÖREVLİ YOK, AÇIKLAMA YOK"

Kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Yusuf Maz isimli yolcu ise, "Tam aydınlatmıyorlar bir görevli yok açıklama yapan yok. Buraya getirildik. Şu anda bekliyoruz. Rezil olduk. Yanımdakiler panik yaşadılar ağladılar. Şükür yine de biraz zor oldu da en sonunda inebildik" ifadelerini kullandı.

Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum! Yer Erzurum: Mağazadan çanta hırsızlığı kamerada Yaz bitti, Erciyes'te mevsimin ilk karı görüldü