Körelmiş blender bıçaklarını adeta testere gibi keskinleştiriyor! Meğer blender bıçaklarını bilemek için tek gereken oymuş

Zaman içerisinde körelmeye başlayan blender bıçaklarını keskinleştirmek için kullanacağınız doğal yöntem yumurta kabukları ile karşımıza çıkıyor. Birden fazla alternatif kullanım alanı bulunan yumurta kabuklarını blender bıçaklarını keskinleştirirken de kullanabilirsiniz. 

Yumurta kabukları ile blender bıçaklarını keskinleştirmek için ilk olarak yumurtadan ayırdığınız kabukları iyice yıkayın ve kurutun. Ardından yumurta kabuklarını blenderin içine koyun ve birkaç saniye kadar çalıştırın. Yumurta kabuklarının sert yapısı blender bıçaklarının aşınmasını sağlayarak doğal şekilde bilemeye başlayacak. Ardından blenderi durdurup içerisindeki kabukları temizleyebilirsiniz. 

Ayrıca blender bıçaklarını temizlemek için limon da kullanabilirsiniz. Asidik özelliği ile limon blender bıçaklarının bilenmesini sağlayacaktır. Bu yöntemi uygulamak için blender bıçaklarına limon suyu sürün ve kuruduktan sonra tekrar su ile durulayıp temizleyin.