Köpüğü asla sönmesin diye böyle pişirmek gerekiyor! Dillere destan Türk kahvesi hazırlamanın püf noktası
Türk kahvesi pişirirken dikkat edilmesi gereken hususları öğrendiğinizde kolaylıkla bol köpüklü kahve hazırlayabilirsiniz. İlk olarak kahveyi pişireceğiniz cezve çok önemlidir. Bakır cezveler gibi ısıyı eşit dağıtabilen cezveler köpüklü kahve hazırlamanın sırlarından biridir.
Ayrıca Türk kahvesini pişireceğiniz suyun oda sıcaklığında olması da uzun süre kaynayıp daha katmanlı ve lezzetli bir köpük oluşmasını sağlar. Kahve çekirdeklerinin taze olması gerekiyor ve taze çekirdekler ile hazırlanan kahve çok daha lezzetli oluyor.
Kahveyi pişirirken sürekli karıştırmak ise yanlıştır. Ocağa koymadan önce bir kez karıştırmanız yeterli olacaktır.