Konya'da eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü, ev de ateşe verildi

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi acımasızca öldürüldü, evleri de ateşe verildi. Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken, cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Son Güncelleme:

Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta saat 18.50 sıralarında meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınlarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının ardından ev de ateşe verilirken, itfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için müdahale başlattı.

7 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu'nun cansız bedenleri bulundu.

SALDIRGAN KOMŞUSU ÇIKTI 

Dedeoğlu ailesine saldırıyı daha önce aralarında husumet bulunan komşuları tarafından yapıldığı öğrenildi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Haberi duyup gelen ölenlerin yakınlarısinir krizi geçirdi. Evin çevresi ise polis tarafından geniş güvenlik önlemi altına alındı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Polisin yaptığı ilk incelemede saldırının tabanca ve tüfekle düzenlendiğini, ölenlerden 1'inin evin içinde diğerlerinin ise bahçede olduğu saptandı. Polis, saldırıyı düzenleyen K. ailesinden kişi ya da kişilerin yakalanması için kent genelinde geniş çaplı çalışma başlattı.

"PROVOKASYONLARA KARŞI BİRLİK İÇİNDE OLACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konya’da yaşanan hunharca saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Olay çok yönlü araştırılıyor. Failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır. Bu elim hadise üzerinden yapılan provokasyonlara karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

7 kişinin katledildiği olaya ilişkin açıklama yapan Konya Valiliği şunları söyledi: 

"30 Temmuz 2021 günü saat 19.00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayla ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir"

"OLAYI TÜRK/KÜRT ÇATIŞMASI GİBİ GÖSTERENLERE PRİM VERMEYİZ"

Şehirde gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"Meram ilçemizde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 hemşehrimizi kaybettik. Acımız büyük. Bilgi kirliliği ile olayı Kürt/Türk çatışması gibi gösterenlere prim vermeyiz. 7 canın acısını tüm şehir yaşıyoruz. Allah rahmet etsin" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber