Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin törende konuşma yaparken daha sonra gazeteci olduğu öğrenilen bir kişiyi "Öğretmen misiniz, öğretmen gibi oturun da bir görelim" sözleriyle uyaran Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak gündeme oturdu

Konya'da 24 Kasım töreninde yaptığı konuşma sırasında öğretmen olduğunu düşündüğü bir katılımcının bacak bacak üstüne atarak oturmasına sert tepki göstermesinin ardından sosyal medyada büyük eleştirilere maruz kalan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türkiye gündemine oturdu.

CÜNEYİT ORHAN TOPRAK KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Erzincan Refahiye nüfusuna kayıtlı olan Vali Cüneyit Orhan toprak, 1966 yılında doğdu yani 53 yaşında. Kayseri doğumlu.

1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1988-1991 yılları arasında Kayseri Kaymakam Adayı olarak görev yaptı. 

1989-1990 yılları arasında İngiltere'de 1 yıl süreli dil ve mesleki konularda eğitim aldı. Kozaklı (Nevşehir) Kaymakam Vekilliği, Eskil (Aksaray) Kaymakamlığı, Yenifakılı (Yozgat) Kaymakamlığı, Hamur( Ağrı) Kaymakamlığı, Gülşehir (Nevşehir) Kaymakamlığı, Siverek (Şanlıurfa) Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevlerinde bulundu.

2009-2010 yılları arasında ABD'de 6 ay süreli dil ve mesleki konularda çalışmalar yaptı.

1 Haziran 2016 tarihinde 2016/8864 sayılı Valiler Kararnamesi ile Hakkari Valiliğine atanan ve 7 Haziran 2016'da görevine başlayan Vali Cüneyit Orhan Toprak daha sonra 2018 yılının ekim ayında ise Konya Valisi olarak atandı. Cüneyit Orhan Toprak evli ve iki çocuk babası.


Sonraki Haber