Köftede domuz eti gündem olmuştu, peki Tarım Bakanlığı tarafından firma ismi neden geç paylaşıldı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerine domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf firmasına yönelik yeni bir açıklama daha yaptı. Firma isminin neden geç paylaşıldığı eleştirilerine yanıt verilen açıklamada hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Son Güncelleme:

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce şubesi bulunan Köfteci Yusuf firmasının ürünlerine domuz eti karıştırıldığının tespiti üzerine başlayan tartışma sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sürece yönelik yeni bir açıklama yapıldı. Firma isminin neden geç paylaşıldığı eleştirilerine yanıt verildi.

Köfteci Yusuf firmasının ürünlerinde domuz eti tespit edildiği iddiaları sonrasında firma yetkilileri açıklama yaptı. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve komplo kurulduğunu ileri sürüldü.

Ancak firma açıklamasının hemen sonrasında gözlerin çevrildiği Tarım Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı.

Köfteci Yusuf firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğuna yönelik  laboratuvar sonuçları  paylaşıldı.

Bakanlık son açıklamanın zamanlamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Yapılan açıklamada hukuki sürecin detayları paylaşıldı.

Bakanlığın Köfteci Yusuf firmasının ürünlerinde domuz eti tespit etmesinin ardından firmaya ürünleri toplatma cezasının yanı sıra savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada firmanın karşı dava açması neticesinde ürünleri toplatma cezasının kaldırıldığı bunun üzerine de bakanlığın üst mahkemeye yeni bir başvuru yaptığı belirtildi.

Açıklamada üst mahkeme kararının sonuçlanmasının hemen sonrasında ise firma isminin  kamuoyuyla paylaşıldığı kaydedildi.

Mide bulandıran görüntüler: Yemek ve tatlıların içinden böcekler çıktı! Fatih'te İSKİ'ye ait su borusu patladı: Su metrelerce havaya fışkırdı 82 yaşındaki kadın damatsız düğün yaptı Edirnekapı Surları girişe kapatıldı Ayçiçek yağı 80 günde 3 kez zamlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da