Kobalt madenine nasıl yatırım yapılır? İslam Memiş detaylarıyla anlattı

Piyasalarda yatırımcıların en çok kullandığı emtialar arasında altın ve gümüş geliyor... Ancak emtia piyasaları bunlara sınırlı değil... Altın ve para piyasaları uzmanı ve finansal analist İslam Memiş son dönemde sözünü ettiği kobalt madenine nasıl yatırım yapılabileceğini anlattı. İşte detaylar...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş özellikle emtialar konusunda dikkat çekici açıklamalar yapıyor... Memiş, Youtube'da katıldığı A1 Capital'in canlı yayınında altın, gümüş ve son dönemlerde sıkça sözünü ettiği kobalt ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İşte İslam Memiş'in açıklamaları:

"Altın ve gümüş tarafındaki bu düşüşler yatırımcısı için fırsat. Makas aralığı yüksek olduğu için sert düşüşler yatırımı artırmak için fırsat sunuyor. Fiyatın düşmesi olumlu, fiyatın yükselmesi yatırımcısı için olumsuzdur.

Teknik olarak gram altın yatırımcısı şunu takip etmeli. Ons nereye altının gram fiyatı oraya. 1814 dolar seviyesinde ons altın vardı. Destek 1830 direnç 1880 dolardı. Bu bant aralığını takip ediyorduk Fed açıklamasına kadar. Haliyle takip edeceğimiz destek seviyesi 1780, direnç seviyesi ise 1830 dolar oldu. Ons altın 1800 dolar seviyesinin altına inince bence orada bu yıl için işi bitirmeli. Çünkü 2000 dolar seviyesi yıl sonucu için beklentimiz halen devam ediyor. 1800 dolar altına indiğinde elinde dolar olan ya da TL ile gram altın alacak olanlar almalı. Bana soruyorlar bedava diyorum. Neden, Fed baskılıyor, dolar baskılıyor. Bunlar rahat bıraktığında gerçek fiyatı görelim o zaman. Baskı kalktığında gerçek değerini zaten göreceğiz."

İslam Memiş son zamanların çok konuşulan yatırım aracı kobalt ile ilgili de konuştu... Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV