Kızartma yağı kaç kere kullanılır? Yağ 2 kere kullanılır mı?

Rusya Ukrayna savaşı ve çeşitli tedarik sorunları nedeniyle toplum içerisinde ayçiçek yağı alımı ve depolanması hız kazanmış durumda. Son günlerde bu krizin çıkma ihtimali ile birlikte merak edilen sorulardan birisi de yağ 2 kere kullanılır mı, kızartma yağı kaç kere kullanılır oldu.

Son Güncelleme:

Son günlerde pek çok ürün fiyatında büyük sorunlar yaşatan Rusya ve Ukrayna savaşı geçtiğimiz hafta toplum içerisinde ayçiçek yağı alımını hızlandırdı. Türk mutfağında kızartmanın özel bir yeri bulunur. Kızartma yağı hemen dökülmez ve birkaç kez kullanılır. Birkaç kez kullanıldıktan sonra insan sağlığını tehdit eden yağlar, belli süre sonunda muhakkak değiştirilmelidir. İşte kızartma yağının kaç kere kullanılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

KIZARTMA YAĞI İKİ KULLANILIR MI, KIZARTMA YAĞI KAÇ KERE KULLANILIR?

Tüketilen besinler bilhassa marketten alınan gıdalar arasında ise içinde trans yağ bulunması kaçınılmazdır. Trans yağ oranı fazla olan besinler, kızartma yağı ile birlikte birleştiği zaman tepkimeye girerek kanserojen madde yoğunluğu kazanmaktadır. Kanserojen madde yoğunluğuna sebep olan yağ, ne kadar çok kullanılırsa sağlığı da o kadar büyük bir şekilde tehdit etmektedir. Bu nedenle de kızartma yağını en fazla 3 ya da 4 kez kullanmalısınız. Aksi durumda katılaşma, yoğunlaşma meydana gelecek daha da tehlikeli bir hal alacaktır.

Yani, kızartma yağı ne zaman değiştirilmeli? sorusunun yanıtı şu şekilde:

Kızartma yağını 3 ya da 4 kullanım sonunda değiştirmelisiniz. Eğer yalnızca patates ya da biber kızarttıysanız 4 idealdir. Bununla beraber kararmaya neden olan patlıcan ya da kabak kızartırsanız 3’ü geçmemelidir.

Sonraki Haber