Kimsenin bilmediği püf noktası sonunda açığa çıktı! Eğer Türk kahvesi pişirirken buz eklerseniz bakın ne oluyor

Türk kahvesinin ocakta köpük kazanması ve demlenmesi için altı açık kalmalıdır. sürekli olarak demlenmeye devam eden Türk kahvesi yüksek sıcaklıklara ulaşacağından ocaktan aldığımızda dahi demlenme işlemi devam eder. Türk kahvesinin bu şekilde demlenmeye devam etmesi ise tadının acılaşmasına neden olur. 

Türk kahvesini pişirirken içerisine bir kalıp buz eklediğinizde ise buz kalıbı bu sürecin durmasını sağlayarak Türk kahvesinin hem daha kıvamlı hem tadı daha yumuşak şekilde pişmesini sağlayacaktır. Türk kahvesinin tadını ve kıvamını korumak için cezve içerisine 1 kalıp buz eklemek yeterli olacaktır.