Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim iddiası: Seçime gidecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti-MHP ittifakının erken seçime gideceğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu'na yanıt AK Parti Sözcüsü Çelik'ten geldi: İktidara gelirse ilk yapacağı ilk iş Türkiye'yi IMF'ye teslim etmek olur.

Son Güncelleme:

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "erken seçim" tartışmaları konusunda kendilerinin bir seçim istemediklerini, ancak AK Parti'nin Türkiye'yi yönetemediğinin farkına vardıktan sonra "Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız" diyeceğini ifade etti.  

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 "Ben, özellikle yerel seçim döneminden bu yana, bir erken seçimi doğru bulmadığımı, parti olarak bizim de bir erken seçim talebimizin söz konusu olmayacağını sıklıkla vurguladım. Biz hâlâ aynı noktada duruyoruz. Bir erken seçim doğru değil. Ancak, erken seçim kararı alacak olan iktidar bloku açısından durumu değerlendirdiğimizde, bir süre sonra bunlar başta ekonomi olmak üzere pek çok konuda Türkiye'yi yönetemedikleri gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacaklar. Dolayısıyla 'Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız' diyeceklerdir."

AK PARTİ'DEN "TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR" İDDİALARINA YANIT

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin neredeyse her gün ekonomiye yönelik yorumlarda bulunduğunu ve Türkiye'nin yönetilemediğini söylediğini belirterek, şunları ifade etti: 

"Hayatta hiçbir yönetme sorumluğu almamış kişiler, Türkiye'nin yönetilemediğine dair uzun uzun açıklamalar yapıyorlar. Ama ortaya koydukları performansa bakıyorsunuz, sadece kulis faaliyetinden ya da konferans düzenlemekten ya da otellerde birtakım gizli görüşmeler yapmaktan ibaret. Cumhurbaşkanımızın da söylediği bir şey vardı. 'Bunlar bir gün iktidara gelirse ilk yapacakları iş Türkiye'yi IMF'ye teslim etmek olur' diye bir ifadesi var. O tespitin de ne kadar doğru olduğu görülmüş oluyor."

Sonraki Haber