Kılıçdaroğlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Rica ediyorum ikinci kararnameyi yayımla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'yla ilgili ikinci bir Cumhurbaşkanı kararnamesi olduğunu iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bunu açıklamasını talep etti

Son Güncelleme:

Aydın'ın kurtuluşuna ilişkin kutlamalara katılmak için bölgede bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası ile ilgili ikinci bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bulunduğunu iddia ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu kararı Resmi Gazete'de yayımlamasını istedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞINI REFERANDUMA GÖTÜRELİM"
Cumhurbaşkanı dediğiniz kişi cumhurun başkanı olmak zorundadır. Eğer ben bütün vatandaşların cumhurbaşkanıyım deniyorsa, tarafsız olması lazım. Bir siyasi partinin genel başkanı, cumhurbaşkanı olamaz. 

İkincisi, cumhurbaşkanı seçildikten sonra bir kişi geliyor parlamentoya, bütün milletvekillerinin önünde tarafsız davranacağına dair namusu ve şerefi ve üzerine and içiyor.

Ama bugün gördüğümüz tablo farklı bir tablo. Tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Ben çağrı yaptım, Aydın'dan da aynı çağrıyı yapıyorum. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için yeri geliyorsa Anayasa'nın değişmesi lazım. Getirin. Diyorsanız ki, 'Vatandaşın bilgisine sunalım' gelin referandum yapalım. Soralım vatandaşa, 'Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun tarafsız mı olsun'. Vatandaş diyorsa ki cumhurbaşkanı taraflı olsun söz bir daha bir şey söylemeyeceğim. Ama tarafsız olmasını istiyorsa bunu değiştirelim. Neden tarafsız olması gerekiyor? Çünkü bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez. Eğer bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin ederse, orada yargı bağımsızlığından söz edemezsiniz. Yargının bağımsız olması lazım. Hakim karar verirken 'Dur bakayım saray ne diyecek, ona göre karar vereyim' derse, o ülkede adaletten söz edilemez.

Ben toplumun vicdanına, adalet duygusuna güveniyorum. Son örneğini İstanbul'da yaşadık. Belediye başkan adayımız, Ekrem Bey, kazandı. 13 bin oy farkla kazandı. Ama dediler ki, 'Hayır, anlamadık ama bir şeyler oldu'. Ne oldu? Belli deği değil. Kapalı kapılar ardında belediye başkanlığını düşürdüler. Yeniden seçim yaptık. Sonuç? 13 binden 806 bine çıktı fark. Demekki vatandaşta bir vicdan duygusu var. Vatandaş, adaletsizliğe tahammül edemiyor. Vatandaş kendi oyu ve iradesine sahip çıktı. O zaman istiyoruz ki; Cumhurbaşkanı tarafsız olsun.

Tarafsız olsun ki herkes saygı duysun. 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', kardeşim sen bir partinin genel başkanısın. Nereden çıktı Cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanı olacaksan, tarafsız olacaksın, herkes saygı duyacak o zaman. Ama taraflıysan bu iş böyle yürümez.

"SAKARYA'DAKİ TANK PALET FABRİKASI'NI KATAR ORDUSU'NA VERDİLER" İDDİASI
Bir başka önemli nokta; Bizim en önemli silah fabrikalarımızdan biri Sakarya'daki tank palet fabrikasıdır. Tank yapar, obüs toplarını yapar. Orada subaylar, işçiler. Mühendisler çalışır.

Devletin sırları vardır aynı zamanda orada. Yani herhangi bir kişi 'Gidip şu fabrikayı gezelim' derse, '1 dakika, sen burada gezemezsin. Burada silah üretiliyor. Dolayısıyla burada devletin sırları var' derler.

Kalktılar Tank Palet Fabrikası'nı Katar ordusuna peşkeş çektiler. Ben buna itiraz ettim. Hadi Sümerbank'ı, Etibank'ı, diğer fabrikaları sattın, hadi çimento fabrikalarını sattın. Ya bir devlet kendi silah fabrikasını başka bir orduya peşkeş çeker mi?

Başka bir orduya verir mi? Yok dediler böyle bir şey, Resmi Gazete'yi gösterdim. Resmi Gazete'de Erdoğan'ın imzasının olduğu Cumhurbaşkanı kararını gösterdim. Gösterince, bir şey diyemediler. Şimdi bir kararname daha var. İkinci bir kararname. Katar ordusuna verdiler, bu kararnameyi gizliyorlar. Aydın'dan Sayın Erdoğan'a rica ediyorum. İmzaladığın ikinci kararnameyi de Resmi Gazete'de yayınla. Bu milletin bilmeye hakkı var. Çünkü o Tank Palet Fabrikası son kuruşuna kadar bu milletin vergileriyle kurulmuştur. Milletten neyi, niye gizliyorsunuz. Bakın terör bir tarafta başımıza bela, bir tarafta Suriye belası var. 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, şu geldiğimiz hale bakın. İşsizlik 8.5 milyona dayandı. Çiftçi hayatından memnun değil. İşçi hayatından memnun değil. Emekli, esnaf, kadınlar hayatından memnun değil. Ve herkes soruyor; ne olacak bu memleketin hali diye. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz en zor koşullarda bile Türkiye Cumhuriyeti devletini aydınlığa çıkarmaya and içmiş bir partiyiz. Çünkü biz mirasımızı Mustafa Kemal'den devraldık. Bunları anlatıyorum ama çıkışımız da var. Çıkışı hep beraber yapacağız. Nasıl yerel seçimlerde, İstanbul'da, Adana'da, Antalya, Mersin, Ankara'da önemli bir çıkış yaptıksa, önümüzdeki seçimler geldiğinde de aynı çıkışı yapacağız. Demokratik yollarla Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız hep beraber. Sizden sarece bu süreçte düşünmenizi ve anlatmanızı istiyorum.


Sonraki Haber