'Kentimin öyküsü' projesi, öğretmenlerini bekliyor

1990 yılından bu yana, çocuk ve gençlerde kültürel ve doğal mirasın korunması bilincinin gelişmesi için eğitim programları geliştiren ÇEKÜL Vakfı’nın öğretmenlere yönelik hazırladığı 2024-2025 yılı dönemi “Ağaçların Diliyle Kentim ve Kentimin Öyküsü Öğretmen Programı” başvuruları başladı. Ücretsiz olan programa Türkiye’nin her yerinden isteyen tüm ilkokul öğretmenleri katılabilir. Yeni dönem başvuruları 15 Eylül’e kadar devam edecek.

Son Güncelleme:

ÇEKÜL Vakfı 1990 yılından bu yana, çocuk ve gençlerde kültürel ve doğal mirasın korunması bilincinin gelişmesi için eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Vakfın eğitim uzmanları tarafından düzenli olarak güncellenen eğitim içerikleri, eğitimde fırsat eşitliği gözetilerek, devlet okullarındaki öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaştırılıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılında “Kentimin Öyküsü” ve “Ağaçların Diliyle Kentim” programıyla 27 farklı kentten 100’e yakın öğretmen ile çalışan ÇEKÜL Bilgi Ağacı’nın 2024-2025 dönemi kayıt başvuruları başladı. Kentimin Öyküsü Öğretmen Programı’nın yeni dönem başvuruları 15 Eylül’e kadar devam edecek.

ÇEVRİMİÇİ BİR ARAYA GELECEKLER

Başvuruların tamamlanmasının ardından eylül ayında düzenlenecek iki ayrı çevrimiçi etkinlikle öğretmenler bir araya gelecekler. Bu etkinliklere katılan öğretmenler, ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitmenlerinden Milli Eğitim Bakanlığı müfredatıyla uyumlu hazırlanan programlar hakkında ayrıntılı bilgi edinecek. Program çerçevesinde sunulan ve ÇEKÜL Bilgi Ağacı çatısı altında farklı öğrenme biçimleri ve çoklu zekâ kuramını temel alarak geliştirilen öğretmen kılavuzları da öğretmenlerle paylaşılacak. Toplam 4 ana başlık ve 20 etkinlikten oluşan bu rehberler, sınıf içi ve sınıf dışı uygulamaları kapsıyor. Bir eğitim öğretim süreci boyunca uygulanmak üzere tasarlanmış kılavuzlarda öğretmenlere rehberlik edecek yazılı, görsel ve sesli kaynaklarla zenginleştirilmiş içerikler sunuluyor. Kılavuzlarda uygulama sürecinin her adımı detaylı bir şekilde anlatılıyor.

DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLER

Konu hakkında bilgi veren ÇEKÜL Bilgi Ağacı Koordinatörü Ceyda Bakbaşa Bosson, bu iki program kapsamında bugüne kadar 500’ü aşkın öğretmen ile çalıştıklarını ifade etti. Bosson, "ÇEKÜL Vakfı olarak, doğal ve kültürel değerlerimizi yaşatmak için pek çok çalışma yürütüyoruz. Eğitim bunların başında geliyor. Çocukların, yaşadıkları kentlerden başlayarak en yakınlarındaki bu miraslarını keşfetmelerini, değer vermelerini önemsiyoruz. Çünkü tanıyarak, öğrenerek ancak koruma-yaşatma bilincini geliştirebiliriz. Doğaya, yaşam hakkına saygılı; kültürel zenginliklerimizin farkında olan, Anadolu’nun zengin mirasındaki çeşitliliği gören, koruyan bireyler yetişmesini önemsiyoruz. Bu nedenle değerli öğretmenlerimizin sınıflarında severek uygulayabileceği eğitim içerikleri hazırladık. ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim uzmanları tarafından hazırlanan kılavuzlarımızı, başvuran ve tanışma etkinliğimize katılan öğretmenlerimiz ile ücretsiz olarak paylaşacağız. 2023-2024 eğitim öğretim sezonunda, farklı kentlerden 100 öğretmenimizle çalıştık. Yeni eğitim öğretim yılında bu sayının daha artacağına inanıyoruz’’ dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Sonraki Haber