Kemal Kılıçdaroğlu'dan "FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki haftadır "FETÖ'nün siyasi ayağı için" işaret ettiği tarih geldi. Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım" diyerek bugünü işaret etmişti. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şu açıklamaları yaptı:

Tane tane anlatacağım. 20 soru 20 cevap.

Ama önce OHAL işlemleri faaliyet raporu...

"Devletin tüm kılcal damarlarına sızdılar diyor. Devletin tüm kamu kurumlarını ve sonra da devleti ele geçirmeye çalıştılar diyor.


1. sorumuz şu:

Bir terör örgütü devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar? FETÖ'yü devletin tüm kılcal damarlarına kim nasıl yerleştirildi? Devletin en mahrem birimlerine FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz.

Bir esnaf, çiftçi devlete FETÖ'nün üyesini tayin ettirebilir mi? Hayır.


Soru 3. Bu kişileri devlete muhalefet partileri yerleştirebilir mi? Hayır. Ancak eleştirirler. Yaptığınız yanlış diye. CHP'nin yıllardır yaptığı gibi.

Soru 4: İktidardaki parti tüm bunları yapmaya madem ki tek yetkili, iktidardaki parti terör örgütü üyelerini devletin kılcal damarlarına yerleştirirken, "Ben bunların dürüst olduğunu düşünüyordum. Benim bundan bilgim yoktu" diyebilir mi? Terör örgütü üyelerini devletin her alanında yerleştiriyorsunuz, ben bunların terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum diyebilir mi? Hiçbir yönetici hele hele devleti yöneten hiçbir yönetici de benim haberim yoktu diyemez.

Devlet bakidir. Siyasi iktidar ise geçicidir. Devletin süresi yoktur. Ama iktidar partisinin süresi vardır. Devleti baki kılan devletteki liyakat sistemidir. Bürokrasi devletin hafızasıdır. Devleti yönetenleri istihbarat bilgisi bildirilir.


Soru 5: FETÖ'nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? Cevabı çok acık: Evet izleniyordu. Eksiden beri izleniyordu. 3 Nisan 1991 tarihli MİT Raporu... Fethullah Gülen Hareketi'nin CIA ile ilişkilerini o raporda yazmışlar.

Soru 6: MİT sadece 1991'de mi rapor düzenledi. Hayır FETÖ'yü düzenli izlemiştir. Şenkal Atasagun'un yaptığı açıklama: Milli Eğitim ile gençliği, İçişleri ile devlet içinde kadrolaşmayı, adalet ile kendilerine yönelik bir şey olursa bunu önlemeyi planlıyorlar. MİT Müsteşarı'nın 1999'da yaptığı açıklama.

Soru 7: FETÖ ile ilgili istihbaratı sadece MİT mi topluyordu. Hayır, Emniyet, Jandarma istihbarat ta FETÖ ile ilgili istihbaratı düzenli topluyordu.


Soru 8: MGK FETÖ ile mücadele edilmeli diye bir karar aldı mı? En son yukarı çıkacak. Devletin en önemli birimlerinin toplandığı MGK'da bu olay tartışıldı konuşuldu mu? FETÖ'nün terör örgütü olduğu tespiti yapıldı mı?

25 Ağustos 2004 tarihinde 481 sayılı karar. MGK kararıdır. Devlette nelerin yapılması gerektiğinin, önlem alınması gerektiğinin yazıldığı karar. "Fethullah Gülen konusu gündeme gelmiş, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş. bu konuda bir tavsiye kararının hükümete bildirilmesine karar verilmiştir" deniyor.


 Soru 9: MGK kararına karşı dönemin hükümeti ne yapmıştır? Gerekli önlemi almış mıdır? Dönemin hükümetinin başında Recep Tayyip Erdoğan vardır. Dönemin müsteşarının yazdığı kitabı okuyorum:

"1- Tavsiye kararı başbakanlığa bildirildikten sonra konuyu başbakanımıza açtım. Gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdik.

2- Karar metni Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı ve hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

3- Konudan MGK toplantısına katılan bakanlar dışında kimsenin haberi olmadı.

4- Bütün toplumsal ve siyasal riski hükümet adına sayın başbakan üstlendi."

FETÖ'nün siyasi ayağı kim?

Vicdanı olan herkese söylüyorum. 15 Temmuz'da şehit, gazi olanlar, bu memleketi sevenler adına soruyorum. FETÖ'nün siyasi ayağı kim. ben biliyorum neler söyleyeceğini. İstediğin kadar bağır, istiyorsan borazan da al. Ben bu millete doğruları sonuna kadar söyleyeceğim.

Erdoğan 3 Ağustos 2016'da ne diyor?

Dedik ki bir ortak yanımız vardı. Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapının bambaşka niyetlerin, sinsi planların örtüsü olduğunu görmedik, göremedik diyor. 2004 yılında sana söylediler. Bu kararı inkar ediyor.

Bu kişi Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıdır. Bu kişinin Türkiye'nin bekası gibi bir sorunu yoktur.

Soru 10: MGK'nın bu kararına rağmen FETÖ devletin kılcal damarlarına sızmaya, sızdırılmaya başladı mı?

Evet bu güzelim ülkeye ihanet etmeye devam ettiler. Devletin en hassa kurumlarına FETÖ'nün elemanlarını bir bir yerleştirmeye devam ettiler.


Soru 11: FETÖ'nün yürütme organını aşan talepleri nasıl yerine getirildi?

TBMM, FETÖ'nün taleplerini yerine getirmek için araç olarak kullanıldı. Yasa ile kitleler halinde atamaların yapılmasının önü açıldı. 6110 sayılı kanun. Yargıtay'a ve Danıştay'a hakim tayin edildi. Yargıtay'a 160 hakim atandı.

KHK yetkisi alıyorlar Meclis'ten. FETÖ'nün talepleri mi var? Selam gönderiyorlar, şu talebi de yapın diye. 

Kitle atamasıyla yargı tümüyle FETÖ'nün kontrolüne geçti. Bu kanunu Meclis'e getiren kim? Hangi başbakanın imzası vardı? Erdoğan ve AK Parti'ye destek veren partinin liderine de sormak isterim. Bunları ben görüyor mu da sen mi görmüyorsun.

Ülkeye bağlılığı başka bir partinin üzerinden yapıyorsanız kusura bakmayın sizin milliyetçiliğiniz her ortamda tartışılır. Bu yasalar çıkarken bu kavgaların tamamını verdik.


Soru 12: Toplu FETÖ'cü yerleştirme sadece Yargıtay ve Danıştay'da mı oldu?

Hayır, orduda da oldu. Üstelik 17-25 büyük rüşvet olayından sonra oldu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı bir iddianameden bir bölüm okuyacağım: Örgüt, TSK komuta kademesinin tamamını en kısa sürede ele geçirebilmek için albaylıkta generalliğe bekleme süresini 4 yıla indirmiştir. 1988 ve önceki yıllarda mezun olmuş subayları TSK'dan tasfiye etmek için 3 devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir.

O siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Onun başındaki kişi de FETÖ'nün siyasi ayağıdır. 

Soru 13: Kimdir bu siyasi otorite?

Bu siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Herkes bilmeli bunu.


Soru 14: FETÖ ne zaman kendini devletin tek fiili hakimi olarak görmeye başladı?

Yine bir iddianame: Örgüt 2007 yılından sonra örgütlenmesini sağlamış, güç dengesini lehine çevirmiş ve operasyon hünerlerini ortaya koymuştur. Anayasa değişikliği örgütü devlet içinde çok ileriye taşımıştır. 2010 sonrasında örgüt kendisini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tek hakimi olarak görmeye başlamıştır. bunu yaptıran kimdir? Erdoğan'dır. Anayasa değişikliği için Fethullan Gülen ne diyordu? Ölüler bile mezarından çıkıp oy kullanmalıdır.

Soru 17: Rüşvet operasyonlarını hepimiz öğrendik. Yapılan yolsuzlukların tamamı, alınan paraların tamamı, hortumun tamamı doğrudur. bunu söyledim diye dava açtı. Avukatımız sağolsun tapeleri getirin dedi. Avukatı FETÖ'cülükten içeri atmaya kalktılar. Asla avukatımız geri adım atmaz. Erdoğan FETÖ ile ilişkisi nasıl? Erdoğan FETÖ ile barışma girişiiminde bulunuyor. Fehmi Koru'yu Gülen'e gönderiyor.

Okuyorum, "Kısıklı'daki konutunda randevu verdi Tayyip Bey. 48 saat geçmiş. Aynı istek ve arzu onda da olduğu ortaya çıktı. Bir gidin, konuşun. Başbakan Erdoğan, hemen gidin dedi." Sormuyor, ben niye barışayım? 


 Soru 18: İstihbarat örgütleri 17-25 Aralık'tan sonra tekrar FETÖ ile ilgili istihbarat verdiler mi? MGK'larda yine istihbarat raporları veriliyor.

Soru 19: Devletin kozmik odasını FETÖ'ye kim açtı?

Bir kişinin talimatıyla açıldı: Recep Tayyip Erdoğan. Devletin sırlarını, bir terör örgütüne talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir? 


Soru 16: Sayın İlker Başbuğ, FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladı mı?

25 Haziran'ı 26 Haziran'a bağlayan gece yarısı yasaya bir önergeyle düzenleme getiriyorlar. Bu konu zaten belli. FETÖ ayağı belli, burada FETÖ'nün ayak takımı var. Talimatı bir yerden alıyorlar. Bugün bile Erdoğan bunu savunmaktadır.

Maalesef devletin en kritik yerlerine atanmak için tek bir şart vardı: FETÖ'cü olmak. 

Soru 20: FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu? 

FETÖ ile samimi bir mücadele yapılmış değildir. Parası olan kayınpederi olan dışarıda. Gücü olan, isyasi arkası olan hiç kimsenin kılına dahi dokunulmadı. FETÖ'cü oldukları bilinen By-Lock'çular vardı. Bu listeleri neden açıklamıyorlar. Neden korkuyorsunuz? Hiçbir ayıklama yapmadan açıklayın. By-lock'çu listesini açıklamıyorsan FETÖ'ye destek vermeye devam ediyorsun demektir.

Arkadaşlarımız 15 Temmuz darbe Girişimi'ni Araştırma Komisyonu'nda milletvekili ve bakanlar o gece neredeydi, HTS kayıtlarını getirin dedi. Getirmediler. İsteyeceğiz ama.

15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olsalardı kimler yönetimde olacaktı?

Niye bu listeler açıklanmaz? Darbe girişimi başarılı olsaydı kimin nerede görev alacağı belli değil miydi? Belliydi.

TBMM'de Araştırma Komisyonu'nda 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ayrıntılarını öğreneceğiz. Bütün olayı bilen iki kişi var. Dönemin genelkurmay başkanı ve MİT müsteşarı. Göndermediler. FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkar diye göndermediler.

FETÖ borsasını kimler kurdu? İçlerinde Erdoğan'ın avukatları da var. Adalet Bakanı'na çağrı yaptım: O avukatların mal varlıklarını inceleyin dedim. Örnek verdim: Fettah Tamince. FETÖ'nün siyasi ayağının koruması altında. Polis arıyor bulamıyor. Ama televizyoncu arayıp hemen ulaşabiliyor.

Sonraki Haber