Kayseri'de peş peşe depremler! Birçok ilde hissedildi

AFAD verilerine göre Kayseri İncesu'da 4.7 ve 4.3 büyüklüğünde art arda iki deprem meydana geldi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İncesu ilçesi merkezli saat 14.47'de, 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 12,8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

4.3'LÜK YENİ SARSINTI

Kayseri'nin İncesu ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından saat 14.53'te 4.3'lük yeni sarsıntı kaydedildi. AFAD verilerine göre, İncesu merkezli sarsıntı, yerin 6,95 kilometre derinliğinde oldu. Saat 15:15'te yine Kayseri İncesu'da 3.8'lik bir sarsıntı kaydedildi.  Depremler çevre illerden de hissedildi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.
Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" dedi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yaptığı paylaşımda, "İncesu Belediye Başkanı ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm, an itibarıyla olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabb'im her türlü afetlerden bizleri korusun." ifadelerini kullandı.

Kandilli'nin verilerine göre ise ilk depremin büyüklüğü 4.8. Kandilli'nin sitesindeki verilere göre, saat 14:47'de kaydedilen deprem, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Bugün Kahramanmaraş'ta da 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber