"Karton kamera"yla çekim yapan Abdulselam'ın mutluluğu

Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD), Van'da, kameramanlık hayaliyle karton ve fon kağıtlarından "kamera" tasarlayarak çekim yapan 4. sınıf öğrencisi Abdulselam Arslan'a gerçek kamerayla uygulamalı eğitim verdi.

Son Güncelleme:

THKD Başkanı Aytekin Polatel ile dernek üyeleri, en büyük hayali büyüdüğünde kameramanlık yapmak olan Arslan'ı eğitim gördüğü Tuşba ilçesine bağlı Akköprü İlkokulunda ziyaret etti.

Abdulselam Arslan ve sınıf öğretmeni Hulusi Çakır tarafından karşılanan Polatel ile beraberindekiler, sınıfta öğrencinin kendi imkanlarıyla yaptığı "karton kamera"yı inceledi.

Daha sonra yanındaki profesyonel kamerayla Abdulselam'a eğitim veren Polatel, onun hayalini kurduğu kamerayla çekim yapmasını sağladı.

Polatel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdulselam'ın karton kamerasını çeşitli platformlarda gördüklerini belirterek, kendi tasarımı ile yaptığı kameranın dikkatlerini çektiğini söyledi.

"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZLA TANIŞACAK"

Bunun üzerine sınıf öğretmeniyle irtibata geçtiklerini anlatan Polatel, şunları kaydetti:

"Bu çocuğun dünyasında gerçek kamerayı göstermek için Abdulselam'ın sınıfına geldik. Bizi çok iyi karşıladı. Kendisini tanımaktan büyük keyif aldık. Bir çocuğun hayali eğer kartondan kamera yapabilecek kadar büyükse biz bu çocuğun ayağına gideriz. Abdulselam Derneğimizin en küçük üyesi olacaktır. Kartondan yaptığı kamerayı da gördük. Özelliklerini bize anlattı. Biz de büyük kameramızın özelliklerini ona anlattık. Abdulselam'ı ve öğretmenini de yanımıza alıp Ankara'ya gideceğiz. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ankara'da makamında Abdulselam'la tanışmak istiyor. Abdulselam'ı, Sayın Bakanımızın yanına götüreceğiz. Çünkü büyük hayalleri var. Hayallerini gerçekleştirmesi için biz bir vesile olduk."

Polatel, Abdulselam'ın profesyonel kamerayı en ince ayrıntısına kadar incelediğini ifade ederek, "Bizi zevkle dinledi. Kendi kamerasını da bize anlattı. Derneğimizin Türkiye genelinde 400 üyesi var. Abdulselam 401. üyemiz oldu." dedi.

 "KAMERAYI GÖRÜNCE HEYECANLANDIM"

Abdulselam Arslan ise profesyonel kamerayı görünce çok heyecanlandığını belirtti.

Kamera hakkında bilmediklerini öğrendiğini söyleyen Arslan, "Büyüyünce bu kameradan bir tane alacağım. Ankara'ya gideceğim için de çok heyecanlıyım. İnşallah çok iyi bir kameraman olurum. Derneğin en küçük üyesi olduğum için mutluyum. Kültür Bakanı'mıza ve Dernek Başkanı'na çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

KAMERA HAYALİNE KAVUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da kartondan yaptığı kamera ile okulunda çekim yapan Abdulselam Arslan'a (11), kamera hediye ederek, hayalini gerçekleştirdi.


Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi'nde, Çetin ve Sariye Arslan çiftinin iki çocuğundan küçüğü Abdulselam, karton ve fon kağıtlarından yaptığı kamerayla okulu Akköprü İlkokulu'nda arkadaşlarıyla röportaj yaptı. Henüz 7 yaşındayken televizyondan izlediği haberlere özenen Arslan, ileride kameraman olmaya karar verdi. Arslan, daha sonra babasının cep telefonundan internete girip, kameraların şeklini araştırdı. Araştırmanın ardından karton ve fon kağıtları ile kamera yapan Arslan, kamerasını okula getirip öğretmeni ve sınıf arkadaşlarına da gösterdi. Arslan'ın sınıf öğretmeni Hulusi Çakır, 65 bin takipçisi olan İnstagram hesabında, kartondan yapılan kamerayı paylaşınca kullanıcılardan büyük ilgi gördü.

İLK GERÇEK RÖPORTAJINI BAKAN ERSOY İLE YAPTI

Kartondan yaptığı kamera ile sınıf arkadaşlarını görüntüleyip, röportajlar yapan Arslan ile ilgili haberlerin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Milli Kütüphane Başkanlığı'nda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Arslan'a Bakan Ersoy tarafından kamera hediye edildi. Arslan, gerçek kamerası ile ilk röportajını da Bakan Aksoy ile yaptı.


Bakan Ersoy, Türkiye haber kameramanları derneği ile proje başlattıklarını ifade ederek, "Türkiye Haber Kameramanları Derneği ile birlikte başlattığımız projeler var. Onlar Anadolu'yu karış karış geziyorlar. Küçük öğrencilerin kamerayla tanışmasını sağlıyorlar" dedi.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Abdulselam Arslan ise "Bu kamerayla ailemi okulumu ve arkadaşlarımı çekeceğim. Bu duygu çok güzel" diye konuştu.

Ersoy, sonrasında Arslan'la baş başa görüştü.

Sonraki Haber