Karadenizlilerin gizli yöntemi açığa çıktı! Hamsi ayıklarken dakikalarca uğraşma devri sona eriyor

Kış aylarında taze balık tüketmek isteyenlerin en çok tercih ettiği balık türleri arasında hamsi yer alır. Farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanan ve keyifle tüketilen hamsileri temizlemek ve ayıklamak için dakikalarca uğraşmanıza gerek kalmayacak.

Son Güncelleme:

Kış aylarında pazar tezgahlarına kadar gelen taze balıklardan taze iken alır ve farklı yöntemler le pişirerek lezzetli balıkların tadına varırız. Kızartma, fırınlama ve tava şeklinde hazırlanarak tüketilen hamsiler en çok tercih edilen balıklar arasındadır. Ancak hamsi pişirme sürecinde bizi uzun süre oyalayan ayıklama kısmı can sıkıcıdır. 

Hamsi ayıklarken kılçığını kırmadan çıkarmak, balığı bütün halde tutmaya çalışma ve bu gibi birden fazla hususa dikkat etmek gerekiyor. Ancak küçük boyutu nedeni ile hamsiyi ayıklamak o kadar da kolay değil. Ya da biz böyle düşünüyorduk. Karadenizlilerin sır gibi sakladığı bu püf noktayı kullanarak hamsilerin saniyeler içerisinde kılçığından ayırabilirsiniz. İşte hamsi ayıklamanın püf noktası: