KALKAN DİHA 40. uçuş testini tamamladı

Türkiye'nin keşif ve istihbarat faaliyetlerini yürütecek olan insansız hava aracı "KALKAN DİHA" 40'ıncı uçuş testini de başarıyla tamamladı. O anlara ilişkin görüntüleri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı.

Son Güncelleme:

Milli Savunma Sanayiinde olumlu gelişmeler hız kesmeden devam ediyor.

Keşif ve istihbarat görevlerini yürütecek olan "KALKAN DİHA" test uçuşlarına devam ediyor. Uçuş ve test merkezinden havalanan Kalkan DİHA, 40'ıncı testini başarıyla tamamladı. Milli DİHA'nın uçuş testine dair görüntüleri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı.

KALKAN DİHA, Nisan ayında dikey iniş kalkış uçuş testi kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıkarak 70 saatlik başarılı uçuş süresini geride bırakmıştı.

Dikey kalkış ve iniş yapabilen Milli DİHA piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.

Edirne'de ot yangını: TEM bir süre kapalı kaldı Piknik yapan aile tilkiyi de ihmal etmedi Makas atarak trafiği karıştırdı! Sosyal medyadan paylaştı Tırın dorsesi alevlere teslim oldu 10 dakikada 15 metre börek yedi, altınları kazandı Ordu'da dağ kızağı heyecanı: 500 bini aşkın ziyaretçi