Kahveyi böyle içenler dizini dövecek! Meğer kahve içerken yapılan bu hata tüm vücuda zarar veriyormuş

Kahve tüketiminde sıklıkla yapılan hataların başında gelen durum kahvenin içildiği vakit olarak biliniyor. Çoğu kişinin uyanmak için sabahları ilk yaptığı şey bir bardak kahve içmek olurken bu davranış yapabileceğiniz en sağlıksız uyanış oluyor. 

Kahve tüketiminin sabahın ilk dakikalarında gerçekleştirilmesi ve boş bir mide ile kahve içilmesi vücudunuza birden fazla şekilde zarar veriyor. Sabah aç karnına içilen kahve vücutta hem ödem toplanmasına hem de kan şekeri seviyelerinin dengesizleşmesine yol açıyor. Aynı zamanda bu durum kahveye bağımlılık geliştirilesine neden oluyor. 

Günün ilerleyen saatlerinde enerjinin daha kötü şekilde düşmesine sebep olan bu davranışı bırakmak gerekiyor. Bunun yerine sabah kahvaltısından sonra ya da uyandıktan 45 dakika kadar sonra kahve içmek daha sağlıklı kabul ediliyor. Aynı zamanda uyumadan 6 saat öncesinde de kahve tüketiminin kesilmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde kahve uyku düzenini bozarak geceleri uyuyamamanıza ve sabahları uyanmakta zorluk yaşamanıza yol açıyor.