Kahramanmaraş'taki depremin ardından Profesörden Hatay ve Bingöl'e uyarı

6 Şubat depremlerinin yaşandığı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 9.30 sularında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Meydana gelen depremlerin ardından Haber Global canlı yayınına bağlanan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, özellikle Hatay ve Bingöl çevresini uyardı.

Son Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.31'de merkez üssü Pazarcık olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Meydana gelen depremlerin ardından Haber Global canlı yayınına bağlanan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Pampal, "Bu depremler olmaya devam edecek bu bölge için normal bir durum. Ancak bölgeye yakın sayılabilecek olan Kuzey ve Kuzeybatı kesimlerinde Bingöl, Karlıova, Erzincan arasında Yedisu fayı ve Ovacık Malatya faylarının bulunduğu bölgede fayın Kuzey uç kısımlarında sıklıkla depremler olmaya devam ediyor.

Ana fay kırıldı enerjisini boşalttı ama, bölgede levha sınırında bu tür depremlerin olması son derece doğal ve beklenilebilir bir şey."

Karlıova, Erzincan arasındaki hatta olacak riskli depreme karşı uyaran Pampal,

"Daha büyük bir deprem Yedisu fayıyla Hatay'dan Güneye doğru olan bölgede olacak, Bingöl, Malatya, Tunceli, Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum'u etkileyecek bir deprem olacak. Maalesef çok uzak olmayan bir deprem gündemimizde" diyerek bu bölgeleri uyardı, önlem alınması gerektiğini söyledi.

Edirne'de ot yangını: TEM bir süre kapalı kaldı Piknik yapan aile tilkiyi de ihmal etmedi Makas atarak trafiği karıştırdı! Sosyal medyadan paylaştı Tırın dorsesi alevlere teslim oldu 10 dakikada 15 metre börek yedi, altınları kazandı Ordu'da dağ kızağı heyecanı: 500 bini aşkın ziyaretçi