Kahramanmaraş'ta 5.1 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, Niğde'de de hissedildi. Deprem bölgesinden gelerek kentte yurtlara yerleştirilen vatandaşlar, korkuyla kendini dışarı attı.

Son Güncelleme:

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, Niğde'de de hissedildi. Deprem bölgesinden gelerek kentte yurtlara yerleştirilen vatandaşlar, korkuyla kendini dışarı attı. Öte yandan, 5.1'lik depremin ardından Hatay'ın Hassa ilçesinde de 4.1 büyüklüğünde hissedilir bir deprem meydana geldi. 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde saat 22.31'de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerin 12 km derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman, Gaziantep ve çevre illerde hissedildi. Yetkililer evleri ağır hasarlı olan vatandaşları ikametlerine girmemeleri konusunda uyardı.

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.

5.1'LİK DEPREM, NİĞDE'DE DE HİSSEDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Niğde'de de hissedildi. Depremi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüs yerleşkesi Fadime Ana kız öğrenci yurdunda kalan depremzedeler de hissetti.

Kahramanmaraş depreminden sonra geldikleri Niğde'de yurtlara yerleştirilen depremzedeler, binanın sağlanması üzerine kendilerini panikle dışarı attı. Bu sırada yurdun hoparlörlerinden asansörleri kullanmamaları ve sakin olmaları yönünde çağrılar yapıldı.

Bir süre yurdun bahçesinde bekleyen depremzedeler daha sonra odalarına döndü. Bir süre yurdun bahçesinde bekleyen depremzedelerden bir kısmı daha sonra odalarına dönerken, bir kısmı da araçlarında beklemeye başladı.

HATAY'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 23.56'da merkez üssü Hatay'ın Hassa ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

Deprem bölgesinde 4 ve üzeri büyüklüğündeki hissedilir düzeyde depremler devam ediyor.

(AA-DHA-İHA)

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber