Kabine Toplantısı sonrası İbrahim Kalın'dan dikkat çeken açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'deki Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Rusya ile ortak devriyeye ilişkin "Ortak devriyede YPG'ye rastlanmadı. İkinci ortak devriye ise yarın yapılacak" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Barış Pınarı Harekatı, Kuzey Suriye'de bir terör koridoru hatta bir terör devleti kurmayı hedefleyen amaçları ortadan büyük oranda kaldırmıştır. Bu terör koridoruna çok ciddi bir darbe vurulmuştur ama teyakkuz halimiz devam etmektedir. Teröristlerin niyetlerinden kolay kolay vazgeçmeyeceğini biliyoruz." dedi.

Kalın, "Barış Pınarı Harekatı'nın başarısını gölgelemeye yönelik kara propaganda faaliyetlerine karşı herkesin çok dikkatli olması gerekiyor." diye konuştu.

Kalın, Suriyeli mültecilerin ülkesine dönmesine ilişkin, "BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin bu konuda bir çalışma yapması için de süreç başlamış bulunuyor." bilgisini verdi.

Kalın, terör örgütü YPG'nin Tel Tamir'deki taciz/saldırılarıyla ilgili, "Normalde burada bir çatışma olmaması gerekirken, buraya YPG'nin mevzilenmek, konuşlanmak suretiyle hem bizim askerlerimize hem de Suriye Milli Ordusu'na taciz atışları yaptığını, askerlerimiz ve istihbarat birimlerimiz tespit etmiş bulunuyorlar." şeklinde konuştu. 

RUSYA İLE ORTAK DEVRİYE

İbrahim Kalın, "Rusya ile ortak devriyede YPG'ye rastlanmadı. İkinci ortak devriye yarın yapılacak" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABD'YE GİDECEK Mİ?

Kalın, "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti) Bu ziyaret talebi bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam etmektedir." açıklamasını yaptı.

Kalın, "(Erdoğan'ın ABD ziyareti) Bu ziyaretten amacımız Washington'a gitmiş olmak değil, tam tersine ülkemizin çıkarları doğrultusunda somut neticeler elde edebilmektir." dedi. 

BÜLENT ARINÇ AÇIKLAMASI

Kalın, ''Bülent Bey'in açıklamaları kendi şahsi görüşleridir Yüksek istişari Kurulu'nun görüşleri değildir. KHK'lar zorunluluk hale gelmiş, o günün olağanüstü şartları çerçevesinde hayata geçirilmiş bir uygulamadır. KHK'lar durup dururken gündeme alınmış değildir. O gece ve sonrasında yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ailesini öldürmeye kasıt niyetiyle yola çıkanların Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizn desteğiyle boşa çıkardığını gördük. Bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım hiçbir devlet diyemezdi elbette. Süreç içerisinde KHK'nın aldığı kararlar çerçevesinde mağdur olanlar varsa bununla ilgili mekanizmalar kurulmuştur, bunlarla ilgili neticeler alınmıştır, göreve iade edilenler olmuştur, edilmeyenler olmuştur. KHK ile hukuk zemininde neler yapılabilir bunun üzerinde durulmuştur..'' ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber