Kabartma tozu yerine kullanan parmaklarını yiyor! Hamuru bir de bu şekilde hazırlamayı deneyin

Galerinin tamamı için tıklayınız

Hamur kabartmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler arasında ekşi süt bulunuyor. İçerisinde yararlı bakterilerin bulunduğu süt biraz ekşimeye başladığında içerdiği bakteriler sidik özellik kazanıyor. Bu durum da hamurun kabarmasına yardımcı oluyor. 

Hazırladığınız hamurda kabartma tozunun ölçüsüne göre ekşi süt kullanarak doğal ve hızlı bir şekilde kabaran hamurlar elde edebilirsiniz. Ekşi süt ile hamur kabartmak için her 1 çay kaşığı kabarta tozunun yerine yarım bardak ekşi süt kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem leziz hem de puf puf kabaran hamur işi yemekler hazırlayabilirsiniz. 

Eğer hazırlayacağınız tarifte sıvı miktarı yüksek ise buna göre ekşi sütün oranını ayarlayabilirsiniz. Diğer sıvı ürünlerin ölçüsünü ekşi süte oranlı olarak azaltabilirsiniz.