Japon kadınların güzellik sırrı açığa çıktı! Yüzünüze sürdüğünüzde 10 yaş gençleştiren mucizevi yöntem

Galerinin tamamı için tıklayınız

Cilt bakımında kullanılması ile cilde parlaklık veren bu mucizevi gıda pirincin ta kendisi. Pirinç suyunun cilt bakımında kullanılması cilt bakımının sağlıklı şekilde tamamlanmasına yardımcı olur. Pirinci su içerisinde beklettiğinizde elde edeceğiniz doğal bakım ürünü olan pirinç suyu ciltte pek çok sağlıklı etki bırakır. 

Pirinç suyu cildin yağ dengesinin yeniden kurulmasına yardımcı olarak gözenekleri temizler. Bu şekilde siyah nokta oluşumunun önüne geçen pirinç suyu anti-bakteriyel özellikleri ile sivilce ve akne oluşumunu da engeller. Cildi nemlendiren pirinç suyu ciltte mat ve cansız görünümü ortadan kaldırır. 

Yaşlanma karşıtı etki gösteren pirinç suyu ciltte kırışıklık oluşumunun önüne geçerek cildin gergin yapısını korur. Aynı zamanda pirinç suyu ciltte tahrişi azaltır. Anti-inflamatuar özelliği sayesinde ciltte kızarıklığın da önüne geçer. 

Pirinç suyunu elde etmek için 2 su bardağı pirinci yıkayın ve bir kaba alın. Ardından üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Yaklaşık olarak 10 dakika bu suyu karıştırdıktan sonra pirinci süzün ve suyu bir şişeye alın. Bu suyu buzdolabında saklayarak dilediğiniz zaman cildinize bir pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.