İzmir'de tehlike çanları çalıyor... Her 10 evden 4'ü riskli!

İzmir'deki gecekondu, kaçak ve ruhsatsız yapılar, deprem riski açısından tehlike içeriyor. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de 1 milyona yakın yapı stoku olduğunu, gecekondu, kaçak ve ruhsatsız yapıların bu yapıların yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Son Güncelleme:

Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'deki gecekondu, kaçak ve ruhsatsız yapılar, deprem riski açısından tehlike içeriyor.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de 1 milyona yakın yapı stoku olduğunu belirtti.  Deprem riskine de dikkat çeken Ayatar, "Bu yapıların içerisinde, yapılaşmanın yasak olduğu alanlarda bulunan yapılar var, 'gecekondu' diye tabir edilen var, planlı alanlarda ruhsatsız, kaçak yapılar var. Bu yapılar, alan bazında kentin yüzde 40'nı oluşturuyor. İmar affından faydalanan yapılar da mevcut. Sürekli gelen imar afları buradaki büyük yekunu daha da artırıyor. Kentteki yapıların yaklaşık yüzde 10'u güncel mevzuata göre, yüzde 50'si de önceki mevzuata göre yapıldı. İzmir'deki yapı stokunu düşündüğümüzde, çok büyük bir alanda bulunan yapının deprem riski açısından tehlike içerdiğini ifade etmek gerekir" diye konuştu.