İzmir depreminde enkaz altından kurtarılan Simge, kahramanları gibi itfaiyeci oldu: “Dün onlar beni kurtardı, bugün ben başkalarını kurtaracağım”

İzmir'de 3 sene önce meydana gelen depremde ailesiyle birlikte enkaz altında kalan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Simge Akbulut, geri kalan hayatını başka canlara faydalı olabilmeye adadı. Akbulut, depremden 8 ay sonra itfaiyeci oldu.

Son Güncelleme:

Çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine neden olan 30 Ekim 2020 depremi, İzmirli Akbulut ailesinin de hayatını değiştirdi. Bayraklı Çamkıran’daki 7 katlı binanın birinci katında bulunan evlerinde depreme yakalanan Simge ve Simay Akbulut kardeşler, anneleri Mehtap Akbulut ile birlikte yıkılan binanın enkazı altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldılar. O gün o üç canı hayata döndüren itfaiye çalışanları arasında 30 yıllık itfaiyeci baba Mehmet Akbulut da vardı. Kızları ve eşini enkazdan sağ çıkarmak için meslektaşlarıyla birlikte ter dökmüştü.

Kaynak: İHA