İzinsiz günlük kiralık dairelere denetim

İstanbul Esenyurt'ta izinsiz günlük kiralık dairelere denetim yapıldı. Yapılan denetimde izinsiz şekilde günlük kiralık ev ve ofis olarak kullanılan 269 daire ve 2 ofis mühürlendi. 20 kişi de gözaltına alındı.

Son Güncelleme:

İstanbul Esenyurt'ta günlük kiralanan evlere yönelik önemli bir denetim düzenlendi. Denetime, İstanbul Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Kaymakamlığı Komisyon Ekibi, Sosyal Güvenlik Kurumu görevlileri, gelir idaresi memurları ve zabıta ekipleri de katıldı.

Yapılan denetimde sitede bulunan 269 daire ve 2 iş yeri mühürlendi. Denetim esnasında mühürleri bozan 20 ofis sahibi gözaltına alındı. Aynı zamanda her bir daire sahibine idari para cezası uygulanmak üzere gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Günlük kiralık dairelere ilişkin yönetmelik ise 1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanmıştı. Amaç ise konutların sadece turizm amaçlı kiralanmasını gerçekleştirmek. Bu kapsamda düzenlemede konut sahibi evlerini ya tek seferde 100 gün ya da 100 günden daha kısa süreyle kiralayabiliyor. Yine ev sahiplerinin apartman sakinlerinden onay almaları şart.

Aynı zamanda  E-devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapacağı başvuruyla 'turizm amaçlı konut' belgesine sahip olmak gerek. Evini kiralayan ev sahipleri kiracının kimlik bilgisini emniyet müdürlüğüne bildirmek ile yükümlü.

Kahramanmaraş’ta deprem anı kamerada Bebeklerin öldüğü hastaneler kapatılıyor Karaman’da sarı kırmızı elma görenleri şaşırtıyor Çayeli'ndeki hortum karaya ulaşınca binanın çatısını böyle uçurdu! Ankara'da dolunay büyüledi Girdiği iddialaşmayla künefeye havada 10 takla attıran künefe ustasının o anları ilgi odağı oldu