İYİ Partili Oral'ın tartışma yaratan sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Alevilik'le ilgili sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez konuşarak "Herkesin inancına saygılıyım, herkesin kimliğine saygılıyım, herkesin yaşam tarzına saygılıyım, hiç kimsenin inancını sorgulama hakkım yoktur." dedi.

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

Yeni üyelere parti rozetini takan Kılıçdaroğlu, herkesin geleceğe endişeyle baktığını söyledi. Sorumluluk taşıyan herkesin "Ne olacak bu memleketin hali?" diye sorduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Fakir daha fakir oldu, zengini daha zengin oldu. İşsizlik diz boyu pek çok sorunumuz var." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum ama benim hayatım sizlerin yaşadığı şekilde geçti. Aynı hayatı bir şekilde paylaştık. Öyle çok varlıklı bir aileden gelen birisi değilim ama bütün felsefem şu, bütün inancım şu, bu memlekette hiçbir ayrım olmaksızın hepimizin huzur içinde yaşaması. Her ailenin, her evin huzuru olursa içinde yaşarız. Siyaset halka hizmet etme sanatıdır. Siyaset toplumun sorunlarını çözme sanatıdır. Siyaset, düzgün insanların işidir. Siyaset yapan bir kişinin zenginleşme şansı yoktur. Köşeyi dönme şansı yoktur. Siyaset halka adanmışlıktır. Bir kişi eğer gerçekten yoksulsa ve siz onun yanında değilseniz, bir çocuk yatağa aç giriyorsa siz o ailenin yanında değilseniz, bir ailenin kederi var, yanında değilseniz, bir sanayicinin, bir esnafın, bir çiftçinin derdi var ve siz onun derdini çözmek için çaba harcamıyorsanız, sizin siyasette olmanızın bir anlamı yoktur. Siyaset böyle bir şeydir. Herkesin inancına saygılıyım, herkesin kimliğine saygılıyım, herkesin yaşam tarzına saygılıyım, hiç kimsenin inancını sorgulama hakkım yoktur zaten. Peygambere verilmeyen bir yetkiyi bizim kullanma şansımız zaten olamaz. Allah'la kul arasındaki ilişkiye bizim müdahale etme şansımız zaten hiç olmaz."

Kaynak: DHA

Atatürk heykeline balyozlu saldırıya protesto Kundaklama yapan şahıs güvenlik kamerasına yansıdı Saadet Partisi'nde kurucu başkan Kutan için taziye Kahramanmaraş'ta Filistin temalı resim sergisi Acil Eylem Planı sonrası ilk adım Sıla’nın teyzesi: “Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok. Müebbet alsın”