İYİ Parti'den '28 Mayıs' açıklaması: Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücümüzle çalışacağız

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "11 günlük süreçte ikinci tur seçimine odaklanacağız ve inşallah 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız" dedi.

Son Güncelleme:

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, basın açıklaması yaptı. Zorlu, "Partimiz Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Tüm teşkilatlarımızla 28 Mayıs'ta sandıkların başında olacağız" dedi.

Zorlu'nun açıklamaları şöyle:

"Henüz cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur. Önümüzde 11 gün bulunmaktadır. 24 saatin bile uzun olduğu Türk siyaseti için bu süre çok önemli ve kıymetli. 28 Mayıs günü iki aday arasında seçmenlerden bir oy fazla alınması gereken seçim sürecine tanıklık edeceğiz. Diğer adayların oyları, geçersiz oylar hesaba alındığında 28 Mayıs yepyeni bir değerlendirmenin milletimizle buluşacağız bir seçim günü olacaktır. Siyasi iktidar hukuki ve siyasi etik kurallarını hiçe sayarak, tüm devlet kaynaklarını umarsızca kullanmış ve medya araçları vasıtasıyla yoğun bir kara propagandaya başvurmuştur. Miting meydanlarında gerçekliği olmayan görselleri vatandaşlarımıza sunmaya kalkmıştır.

Daha önce yaptıkları gibi 'kazandık' algısı yaparak, veri giriş sürecinin güvenliği etkilenmek istenmiştir. Sonuçların değişimine bakıldığında da bunun anlaşıldığını söyleyebiliriz. Bize düşen hızlıca 28 Mayıs'a el birliğiyle hazırlanmaktır. YSK verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmaya sandıklar anlaşılmaktadır. Tespit ettiğimiz usulsüzlük ve maddi hatalara karşı itirazlarımızı yaptık. Binlerce itiraz yapılmış olup her oyun sonuçlara yansımasını sağlamaya çalışacağız İYİ Parti olarak.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na itirazımız reddedildi, bunu il seçim kuruluna taşıyacağız mesela. Maddi hata düzeltmelerine yönelik itirazların ciddi kısımların YSK'daki verilere işlenmeye başlandığı bilgisini de paylaşmak istiyoruz. Tespit ve itirazlarımızın neticesine göre ortaya çıkan tabloyu paylaşacağız. İYİ Parti olarak bütün kadrolarımız gerek sahada gerek sandıklarda oylarımızın güvenliği konusunda büyük çaba gösterdiler. Bu süreçte kesin olmayan sonuçlara göre milletimizin Cumhur İttifakı'nı salt çoğunluk üzerine milletvekili sayısına ulaştırdığını görüyoruz. Bizim beklediğimiz oy oranına ulaşamazsak da oylarımızı muhafaza ettiğimiz görülmektedir. Muhakkak ki İYİ Parti'nin hedefi iktidar elde etmektir. Bundan sonra da hedeflerimizden zerre sapma göstermeden yolumuza devam edeceğiz.

"KILIÇDAROĞLU'NUN 13. CUMHURBAŞKANI OLMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

11 günlük süreçte ikinci tur seçimine odaklanacağız ve inşallah 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Yaklaşık 10 ay sonraki mahalli idareler seçimlerine de hazırlanmaya başlayacağız parti olarak. Partimiz Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Tüm teşkilatlarımızla 28 Mayıs'ta sandıkların başında olacağız.

İnanıyoruz ki yürütme ve yasamada denge sağlamak adına milletimiz yürütmek gücünü Millet İttifakı'na verecektir."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber