İYİ Parti'de yeni dönem başlıyor: Zor günler geride kaldı, daha zor günler kapıda

Gözler, İYİ Parti'nin kurucu lideri Akşener'in ayrılmasının ardından genel başkanlık koltuğuna oturan Müsavat Dervişoğlu'na çevrildi. Merak edilen soru; Dervişoğlu, Akşener'in politikalarını devam mı ettirecek? Yoksa yerel seçimlerde büyük hüsran yaşayan İYİ Parti'ye yeni bir rota mı çizecek?

Son Güncelleme:

İYİ Parti'de Kurucu Genel Başkan Meral Akşener dönemi kapandı. 6,5 yıl sonra yaşanan 'değişimle' genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, makamı Meral Akşener'den teslim aldı. Ancak partiyi şimdi daha zor günler bekliyor.

PARTİ DELEGELERİ 'DENGEDE'

Dervişoğulu'nun seçildiği 5. Olağanüstü Kurultay'da rekabet had safhadaydı. Seçimin ilk turunda; Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 378 ve Tolga Akalın 319 oy aldı. Seçim Akalın adaylıktan çekildiği halde 2.turda sonuçlanmadı. Dervişoğlu ancak 3. turda; Tolga Akalın'ı destekleyen delegeleri de yanına alarak 611 oyla genel başkan seçildi. ; Koray Aydın ise, 548 gibi Dervişoğlu'na çok yakın bir oy alarak seçimi kaybetti. Adaylar arasındaki bu 'yakın oy sayısı' parti içindeki bölünmüşlüğün de bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

PARTİDE KÜSKÜNLER NE YAPACAK?

Dervişoğlu, her ne kadar kurultay sonrası 'birliktelik' mesajı verse de; Dervişoğlu’nun genel başkanlığında 'Akşener etkisinin sürdüreceği' algısı hakim. Bu yüzden kurultaydan hemen sonra birçok isim partiden istifa etti. Teşkilatlardan da önemli isimlerin istifa edeceği parti kulislerinde konuşulan konuların başında geliyor.

PARTİ İÇİ MUHALEFET “TOPLU HAREKET” EDECEK

Seçimlere “Hür ve Müstakil” girme stratejisini devam ettireceğini ve muhalefet partileriyle ittifak yapmayacağını net bir şekilde ifade eden Dervişoğlu'nun da partiyi Akşener gibi 'Merkez Sağda' konumlandırmak istediği biliniyor. Bu yüzden parti politikalarında önemli değişiklikliklerin yaşanması beklenmiyor. Ancak bu durum; CHP'yle yeniden ittifak kurulmasını isteyen bazı İYİ Partili isimlerin tepkisini çekmiş durumda. Şimdilik Dervişoğlu'nun adımlarını takip eden parti içi muhalefetin ilerleyen günlerde 'toplu şekilde' harekete geçeceği konuşuluyor. Bazı milletvekillerinin de istifa edip başka partilere geçebileceği ifade ediliyor.

YENİ DÖNEMDE MHP'YE YAKINLAŞMA OLUR MU?

Parti kulislerinde konuşulan bir diğer önemli konu ise İYİ PARTİ-MHP yakınlaşması... Dervişoğlu'nun, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle olan yakınlığı Kurultay'dan hemen sonra gündeme gelmiş, Dervişoğlu'nun Milletvekili yemini sonrası Bahçeli'yle tokalaştığı anlar hatırlatılmıştı. Ancak Bahçeli’nin Dervişoğlu'na yönelik “İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz” sözleri iki lider arasındaki ipleri gerdi. “Polemik yapmak için bu koltuğa oturmadım” diyen Dervişoğlu, Bahçeli'ye yönelik “Üzerimde hakkı ve emeği var. Bir kişi öyle dedi diye de bir büyük camianın gönlünü kıramam, dediği de başım üstüne” demişti. Dervişoğlu'nun bu sözleri, İYİ Parti'nin 'tek başına ama muhalif çizgide kalmaya devam edeceğinin' sinyali olarak yorumlandı.

Sonraki Haber